Με… γοργούς ρυθμούς τρέχουν τον προγραμματισμό ενόψει της ερχόμενης σεζόν οι ιθύνοντες του Απόλλωνα Σμύρνης.

Μετά την άφιξη του στην Ελλάδα την Τετάρτη, ο Βαλεριέν Ισμαέλ μαζί με τους συνεργάτες του και τους υπεύθυνους του μεταγραφικού σχεδιασμού του συλλόγου έχουν ήδη ξεκινήσει να εξετάζουν αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν προταθεί, για τη στελέχωση του ρόστερ ενόψει της ερχόμενης περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sportfm.gr, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Λευτέρη Αστρά, δύο ακόμη παίκτες που βρίσκονται στη μεταγραφική λίστα της «Ελαφράς ταξιαρχίας» και ενδέχεται να αποκτηθούν είναι ο Κίνγκλσεϊ Ονουέγκμπου και ο Γιόσιπ Βούκοβιτς.

Ο μεν πρώτος είναι ένα «θωρηκτό» 32 ετών από τη Νιγηρία, ύψους 1,91 εκατ., ο οποίος αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης με καλό όνομα στη 2η και στην 3η κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Πρόσφατα έλυσε το συμβόλαιό του με την Ντούισμπουργκ.

Ο δεύτερος αποτελεί προϊόν του κροατικού ποδοσφαίρου. Αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος και είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές της Κροατίας. Πριν λίγες ημέρες έμεινε ελεύθερος από την Ολιμπίκ Ντόνετσκ και αναζητά τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Το προφίλ του Κίνγκσλεϊ Ονουέγκμπου

Γεννημένος στη Νιγηρία 1986 και κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου. Πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή-τανκ που βλέπει τον κόσμο από τα 191 εκατοστά και διακρίνεται για τη σωματική του διάπλαση. Παίκτης αρκετά δυνατός, που παρά το ύψος του ωστόσο δεν υστερεί σε ταχύτητα. Έχει αναδειχθεί δύο φορές πρώτος σκόρερ στην 3η κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου με τη Ντούισμπουργκ (13/14, 16/17). Αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης και λόγω της σωματοδομής του είναι αρκετά ικανός στο ψηλό παιχνίδι.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του περιπλάνηση στα γήπεδα της Γερμανίας το 2007/08 και στην Ιντάρ Ομπερστάιν με την οποία υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Γρήγορα τράβηξε πάνω του τα βλέμματα μεγαλύτερων ομάδων με την Μπράουνσβαϊκ να κινείται και να τον κάνει δικό της. Μετά από δύο καλές χρονιές στην τρίτη κατηγορία, το καλοκαίρι του 2010, πήρε… προαγωγή στην Γκρόιτερ Φίρθ και στην Β’ κατηγορία, έχοντας 20 συμμετοχές και 6 τέρματα. Το 2013 η Ντούισμπουργκ, που τότε αγωνιζόταν στην 3η κατηγορία ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του, με τον ίδιο να δικαιώνει άμεσα τις προσδοκίες και να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ από την πρώτη του κιόλας χρονιά.

Η περσινή σεζόν ήταν αρκετά γεμάτη για τον ίδιο, καθώς αγωνιζόμενος στη Β’ κατηγορία με την Ντούισμπουργκ κατέγραψε 29 συμμετοχές πετυχαίνοντας δύο τέρματα, με την ομάδα του να τερματίζει στην 7η θέση.



Το προφίλ του Γιόσιπ Βούκοβιτς

Κροάτης, 26 ετών ο οποίος αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος έχοντας ρόλο… σκούπας μπροστά από τα στόπερ. Έχει ύψος 1,86 εκατ. και βασική του αρμοδιότητα είναι να… καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου, ενώ μπορεί να προσφέρει και στο κομμάτι της δημιουργίας.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Χάιντουκ Σπλιτ, με την οποία τη σεζόν 2014/15 πραγματοποίησε 20 συμμετοχές τερματίζοντας στην 3η θέση του κροατικού πρωταθλήματος. Την επόμενη χρονιά μετακινήθηκε στην Ίστρα με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε σε 20 ματς. Έκτοτε έχει αγωνιστεί στη Σπλιτ, στην βοσνιακή Βίτεζ ενώ η περσινή χρονιά τον βρήκε στο ουκρανικό πρωτάθλημα και την Ολίμπικ Ντόνετσκ με την οποία πραγματοποίησε 7 συμμετοχές. Έχει φορέσει 12 φορές το εθνόσημο με την φανέλα της εθνικής Κροατίας Κ19 και μία της Κ17.



Αλέξανδρος Ξενικάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube