Νέα πρόταση για τη φορολογία έπεσε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές, καθώς εξετάζεται το σενάριο της επιβολής ενιαίας κλίμακας, στην οποία θα αθροίζονται όλα τα εισοδήματα, δηλαδή μισθωτές υπηρεσίες και μπλοκάκια.

Με βάση τη νέα πρόταση, ένας εργαζόμενος που έχει εισόδημα 25.000 ευρώ από μισθωτές εργασίες και 15.000 εισόδημα από μπλοκάκι, δηλαδή συνολικό εισόδημα ύψους 40.000 ευρώ ετησίως, θα κληθεί να πληρώσει φόρο 11.000 ευρώ. Ο αντίστοιχος φόρος που είχε πληρώσει πέρυσι για το ίδιο εισόδημα, ανέρχονταν σε 7.700 ευρώ. Επιπλέον, σύμφωνα με το Mega, υπάρχουν πληροφορίες περί αλλαγών και στην έκτακτη εισφορά.

Οι επικεφαλής των θεσμών αποχώρησαν από την Αθήνα και αναμένεται να επιστρέψουν στις 2 Απριλίου, με τις διαβουλεύσεις να ξεκινούν ουσιαστικά στις 4 του μηνός. Έως τότε, οι διαπραγματεύσεις θα γίνονται σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστέςέως τις 11 Απριλίου ούτως ώστε αυτή να τεθεί επί τάπητος στο Euroworking Group. Στις 15-17 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος του ΔΝΤ, όπου αναμένεται να συζητηθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ καταληκτική ημερομηνία για τη σύναψη της τελικής συμφωνίας με τους θεσμούς θα πρέπει να θεωρείται η 22η Απριλίου, όταν και είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το Eurogroup.

Από την πλευρά της Κομισιόν, πάντως, επισημαίνεται ότι ήδη έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη μεταρρύθμιση του φορολογικού, αλλά στις βασικές πτυχές της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν λίγο πριν την αναχώρηση των εκπροσώπων των θεσμών, στόχος είναι η ολοκλήρωση των συνομιλιών το συντομότερο δυνατόν.

Σημαντική πρόοδο στο φορολογικό και το Ασφαλιστικό σημειώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε ανακοίνωσή του, εκτιμώντας ότι οι συνομιλίες θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

«Η Αποστολή ήταν παραγωγική. 'Εχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος. Επιπλέον, η αποστολή σημείωσε σημαντική πρόοδο σχετικά με τις βασικές πτυχές της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν κατά το διάλειμμα των εορτών του Πάσχα. Οι επικεφαλής της Αποστολής θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου για να επαναλάβουν τις συνομιλίες με σκοπό να τις ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό» ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση του ΔΝΤ που εκδόθηκε χθες το απόγευμα (ώρα Ουάσιγκτον).

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες λόγω της κακοκαιρίας

Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράν

Συνελήφθη δημοτικός υπάλληλος στο Ηράκλειο για «φακελάκι» 6.000 ευρώ για πλαστό έγγραφο

Πώς εξηγούν το καιρικό φαινόμενο που «σάρωσε» την Αλεξανδρούπολη με μέγιστη ταχύτητα ανέμου 154 χλμ/ώρα

Χειροπέδες σε 3 νεαρούς που έτρεχαν με μοτοσυκλέτες και έκαναν σούζες στη λεωφόρο Αθηνών - Ο ένας δεν είχε δίπλωμα

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Όσλο μετά από εμφάνιση drone - Έκλεισε ένας διάδρομος

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

Κορυδαλλός: Κατασχέθηκαν 6 ηχεία υψηλής ισχύος – Συνελήφθη 40χρονος για διατάραξη κοινής ησυχίας

Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπες τη Δευτέρα

Συνελήφθησαν 3 γυναίκες στο «Ελ. Βενιζέλος» - Είχαν στις βαλίτσες τους 72 κιλά κάνναβης