Έξι ανήλικες εργάτριες σε αγροτική εκμετάλλευση πνίγηκαν και η τύχη άλλων δύο αγνοείται μετά την ανατροπή σκάφους με το οποίο επέστρεφαν σπίτια τους σε ποταμό της βόρειας Νιγηρίας, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Τρίτη.

Στο σκάφος επέβαιναν περίπου δεκαπέντε κορίτσια, ηλικίας 12 και 13 ετών, που επέστρεφαν στα σπίτια τους από την εργασία σε ορυζώνα της Γκούνκα, στην πολιτεία Τζιγκάουα, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σιίσου Άνταμ. Απέδωσε το δυστύχημα στην υπερχείλιση του ποταμού εξαιτίας πρόσφατων βροχοπτώσεων, στα ισχυρά ρεύματα και στη μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας – οι έφηβες δεν φορούσαν σωσίβια.

Ο κυβερνήτης του σκάφους, ο οποίος διέφυγε από το σημείο, θα διωχθεί για «εγκληματική αμέλεια και μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ασφαλείας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τα ναυάγια σε ποταμούς της Νιγηρίας είναι συχνά και αποδίδονται συνήθως στο γεγονός ότι κάθε άλλο παρά αξιόπλοα σκάφη ταξιδεύουν υπερφορτωμένα, αψηφώντας τους κανονισμούς ασφαλείας.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τέμπη–Δίκη για τα βίντεο: Εν μέρει αποβολή της πολιτικής αγωγής πρότεινε η εισαγγελέας

Κερατσίνι: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε ανηλίκους που έκλεβαν μηχανάκια

Θεσσαλονίκη: Γονείς άφησαν τα παιδιά τους να κοιμηθούν στην αυλή - Βρέφος το ένα

Τραμπ: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πολέμου με τη Βενεζουέλα

Ν. Παππάς: Σήκωσα το χέρι μου αλλά δεν γρονθοκόπησα τον δημοσιογράφο - Δεν με τιμά αυτή η πράξη

Πορτογάλος, πρώην φοιτητής του Μπράουν, ο δράστης της επίθεσης στο πανεπιστήμιο-Δύο μέρες μετά σκότωσε καθηγητή του MIΤ

Καραναστάσης: Ήπια 2 ποτήρια κρασί και μετά δυστυχώς πήδηξα στο αμάξι – Από αύριο μόνο φραπέ

Λιμενικό και Frontex διέσωσαν 545 μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου

Αποθεώθηκε ο Μαζωνάκης στην πρεμιέρα του μετά τις καταγγελίες: «Είμαι ο Γιώργος, ο αληθινός»

Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 27χρονος μοτοσυκλετιστής σε σύγκρουση με τρόλεϊ