Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε μια σειρά μέτρων τα οποία εισηγήθηκε η Πολωνία για να περιορίσει την εξάπλωση της γρίπης των πτηνών, ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας της χώρας, σημειώνοντας ότι τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν αμέσως.

Από τις αρχές του έτους η Πολωνία έχει καταγράψει 79 εστίες της γρίπης των πτηνών υψηλής παθογονικότητας (HPAI), από 50 όλη τη χρονιά πέρυσι. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέταζε το ενδεχόμενο να επιβάλει κατεπείγοντα μέτρα στη χώρα.

Το υπουργείο Γεωργίας στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η Επιτροπή συμφώνησε να εφαρμοστούν τα 13 μέτρα που πρότεινε η Βαρσοβία, στα οποία περιλαμβάνεται η αύξηση της περιμέτρου όπου θεωρείται ότι υπάρχει κίνδυνος, γύρω από την εστία του ξεσπάσματος, η μείωση της πυκνότητας των κοτετσιών και πρόσθετα μέτρα απολύμανσης.

Τα μέτρα θα εφαρμοστούν σε τρεις περιοχές όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει την αποτελεσματικότητά τους την επόμενη εβδομάδα.

Ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο, λέγοντας μόνο ότι οι συνομιλίες με την Πολωνία ήταν «εποικοδομητικές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μετωπική σύγκρουση τρένων στο περίφημο Μάτσου Πίτσου του Περού - Νεκρός μηχανοδηγός, δεκάδες τουρίστες τραυματίες

Συνελήφθη αστυνομικός στη Ρόδο με περίπου μισό κιλό κοκαΐνη

Σάλος με σεξιστικό σχόλιο του Μασκ για τον κίνδυνο απέλασης 19χρονης - «Δεν με σόκαρε», απάντησε η νεαρή

Σέρρες: Βρέθηκε σημείωμα του 45χρονου Πυροσβέστη - Το μήνυμα στη γυναίκα του

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκδηλώσεων Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Συντάγματος και στο Πεδίον του Άρεως

Κωνσταντινούπολη: Συγκρούστηκαν δύο δεξαμενόπλοια (video)

Στο ΚΑΤ υπάλληλος καθαριότητας σε απορριματοφόρο, μετά από επίθεση Ρομά

Απειλές Κρεμλίνου για την «επίθεση στην κατοικία του Πούτιν»: «Ο στρατός μας ξέρει πώς και πότε να αντιδράσει»

Έγκλημα στο Κολωνάκι: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου

Αρχίζει νέα έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε πριν 10 χρόνια