Οι βρετανικές αρχές θεωρούν ως πιθανότερη εξήγηση για την έκθεση ενός ζεύγους Βρετανών σε νευροτοξική ουσία τύπου νόβιτσοκ που επιβεβαιώθηκε χθες το να ήρθαν σε επαφή με το δοχείο ή τη σύριγγα στην οποία περιεχόταν η ουσία που χρησιμοποίησαν οι όποιοι δράστες στη δηλητηρίαση του Σεργκέι και της Γιούλια Σκριπάλ πριν από τέσσερις μήνες στο Σόλσμπερι.

Το σκεύος αυτό πιστεύεται ότι είχε πεταχτεί σε περιοχή εκτός των πολλών ζωνών απολύμανσης στην οποία είχαν προβεί οι αρχές μετά από την επίθεση κατά των Σκριπάλ.

Ο 45χρονος Τσάρλι Ρόουλι και η 44χρονη Ντων Στέρτζες ζούσαν στο Έιμσμπερι, 12 χιλιόμετρα μακριά από το Σόλσμερι, το οποίο είχαν επισκεφθεί πριν από το Σάββατο, όταν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.

Η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας Αγγλίας με νεότερη σύστασή της καλεί το κοινό να μην έρχεται σε επαφή με πεταμένα αντικείμενα στο Σόλσμπερι. Εξακολουθεί να χαρακτηρίζει τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία «χαμηλό».

Το σενάριο οι δύο Βρετανοί να έπεσαν θύματα εσκεμμένης επίθεσης με νόβιτσοκ θεωρείται απίθανο. Όπως επιβεβαίωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μπεν Γουάλας, τίποτα στο ιστορικό τους δεν εξηγεί μία τέτοια εκούσια κίνηση σε βάρος τους.

Το μεσημέρι συνέρχεται στην Ντάουνινγκ Στριτ υπό τον Υπουργό Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ η επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Cobra. Ο κ. Τζαβίντ αναμένεται να προβεί σε δήλωση για την υπόθεση στη Βουλή των Κοινοτήτων το απόγευμα.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο λόγω του 43ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Έτοιμο για απόπλου το ερευνητικό σκάφος Abeille Marengo από το Ηράκλειο - Εκνευρισμός στην Άγκυρα

«Κουμπαράς» έως €2.400 τον χρόνο για κάθε παιδί - Ποιοι οι δικαιούχοι, πώς λειτουργεί, ποιες εισφορές προστατεύονται

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά – Πού θα φτάσουν τα 6 μποφόρ

Binance: Πώς οι χάκερ άρπαξαν 2,5 δισ. με μόλις 15 δολάρια

Κολωνός: Tραυματισμένος άνδρας από πυροβολισμό, μέσα σε αυτοκίνητο – Δύο προσαγωγές