Η απόφαση αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω της πανδημίας ήταν αναπόφευκτη, αλλά δεν παύει να είναι και οικονομικά επώδυνη.

Σύμφωνα με σημερινές εκτιμήσεις της ιαπωνικής οικονομικής εφημερίδας «Nikkei», το κόστος για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να εκτοξευτεί από τα 11,5 δισ. ευρώ στα 14 δισ. ευρώ.

Ανακοινώνοντας σήμερα, τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας, που θα είναι αρμόδια για τηνδιαχείριση των συνεπειών από την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, η ΔΟΕ παραιτήθηκε από την ποσόστωση των δημοσιονομικών επιπτώσεων αυτής της απόφασης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Nikkei», η εκτίμηση για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι πως θα κοστίσει περίπου 300 δισ. γέν, δηλαδή σχεδόν 2,5 δισ. ευρώ.

«Εκτός από τις δαπάνες που σχετίζονται με την εξασφάλιση του ανταγωνισμού, η αποζημίωση των εταιρειών κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, θα αυξηθεί επίσης», αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα και προσθέτει: «Υπάρχουν επίσης, δαπάνες που σχετίζονται με την επιστροφή και μεταπώληση εισιτηρίων που έχουν ήδη πωληθεί. Παράλληλα, η οργανωτική επιτροπή, η οποία απασχολεί 3.300 εργαζόμενους, θα έχει μεγαλύτερο κόστος εργασίας την περίοδο που θα διαρκέσει η αναβολή».

«Νομίζω ότι θα πρέπει να μειώσουμε ορισμένες φιλοδοξίες. Μερικές φορές πρέπει να συμφωνούμε στην αναθεώρηση του σχεδιασμού», δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Τοσίρο Μούτο και πρόσθεσε επισημαίνοντας πως απαιτούνται άμεσες αποφάσεις: «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, μπορούν να επιλυθούν ένα προς ένα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πιο ακριβό event των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 ο τελικός του μπάσκετ

Η ΔΟΕ αναστέλλει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις αθλητικές διοργανώσεις και ανοίγει τον δρόμο στους αθλητές της χώρας!

Απόφαση ορόσημο: Η ΔΟΕ ανακοίνωσε πριμ πρόκρισης για τους αθλητές που θα συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες

ΔΟΕ: «Το 2029 με νέα διαδικασία η επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2036»

Η ΔΟΕ σταματά τη συμμετοχή των τρανς και ιντερσεξ ατόμων σε αγώνες γυναικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Ο Πύρρος Δήμας υπέγραψε στον Τοίχο των Ολυμπιονικών

ΕΟΕ: Επιχορήγηση 300.000 ευρώ σε 11 ομοσπονδίες για Ολυμπιακή Προετοιμασία

Ξεχάστε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες όπως τους ξέρατε

Σε δημοπρασία για καλό σκοπό η στολή της Γιούτα Λίρνταμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Είμαι βιονική τώρα πια!»: Το μήνυμα της Λίντσεϊ Βον μετά τις πέντε χειρουργικές επεμβάσεις