Χωρίς ένα από τα μεγάλα της αστέρια θα παραταχθεί η εθνική Τσεχίας στο ερχόμενο Ευρωμπάσκετ.

Ο λόγος για τον Γιάν Βέσελι, ο οποίος ανακοίνωσε πως αποσύρει εαυτόν από το ρόστερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, καθώς έχει ανάγκη σωματικής και ψυχικής ξεκούρασης μετά από μία ιδιαίτερα κουραστική σεζόν με την Φενέρμπαχτσε.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του βέβαια, έπαιξε και το γεγονός ότι το φετινό καλοκαίρι ανέβηκε τα… σκαλιά της εκκλησίας και θέλει να αφιερώσει τον απαραίτητο χρόνο στην νέα του σύζυγο.

Αναλυτικά η δήλωση του Τσέχου:

«Ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν θα παίξω στο φετινό Ευρωμπάσκετ. Είχα μια μακριά, απαιτητική και επιτυχημένη σεζόν με την Φενέρμπαχτσε και είμαι ψυχικά εξαντλημένος.

Στο τέλος του Ιουλίου, παντρεύτηκα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα, και αισθάνομαι πως δεν είμαι έτοιμος για μια τέτοια πρόκληση όπως το Ευρωμπάσκετ που ξεκινά σε δύο εβδομάδες. Το ρίσκο του τραυματισμού που πιθανόν να με επηρεάσει ενόψει της νέας σεζόν μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις.

Δεν είναι εύκολο να μην είμαι μέλος αυτής της ομάδας, όμως δυστυχώς η απουσία είναι η καλύτερη λύση. Εύχομαι το καλύτερο σε όλα τα παιδιά, και φυσικά θα τους ενθαρρύνω από μακριά».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Φρανσίσκο για τα μεταγραφικά σενάρια: «Σκέφτομαι το NBA, αλλά πρέπει να παραμείνω συγκεντρωμένος στους τελικούς»

Διεκόπη λόγω πυραυλικής επίθεσης το Χάποελ Τελ Αβίβ-Χάποελ Ιερουσαλήμ

Έσπασε στην παράταση την έδρα της Εφές και προκρίθηκε στους τελικούς η Φενέρμπαχτσε

Καθάρισε την Σολέ η Παρί και αγκαλιάζει την πρόκριση στον τελικό

Έκλεισε το σπίτι της Μπασκόνια με οδηγό Ρούμπιο και έδωσε ραντεβού στα ημιτελικά με τη Βαλένθια η Μπανταλόνα!

Λύγισε τη Ζαντάρ και έστειλε τους τελικούς του κροατικού πρωταθλήματος σε Game 5 η Τσιμπόνα!

Πέρασε πάνω από τη Γιουβέντους και πήρε αβαντάζ τίτλου η Ζάλγκιρις!

Απολογήθηκε στον κόσμο της Ρεάλ ο Γιούλ: «Μια σεζόν που θέλουμε να ξεχάσουμε»

Αποχαιρέτησε τον Χάτζινς που κλείνει στον ΠΑΟΚ η Λε Μαν: «Σημάδεψες την ιστορία του συλλόγου»

Κράξιμο Μπόλντγουιν σε Ιβάνοβιτς: «Απρόσιτος, αντιπαθής και υπερβολικός - Από τους χειρότερους προπονητές που είχα»!