Σύσκεψη για τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση με στόχο την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας βρίσκεται σε εξελιξη το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπουργείο Προστασίας. Στη σύσκεψη συμμετέχει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και διευθυντές αστυνομικών διευθύνσεων, προϊστάμενοι κλάδων και διευθυντές νομών.

Βασικό θέμα αποτελούν τα μέτρα κατά του χουλιγκανισμού και το θέμα του κλεισίματος των λεσχών φιλάθλων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου παραδέχτηκε ότι «υπήρχαν πληροφορίες που δεν τις διαχειρίστηκε σωστά η ΕΛΑΣ».

«Τα λάθη τα αναδεικνύουμε και τα αντιμετωπίζουμε για να διορθωνόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι και να μην επαναληφθούν» ανέφερε ο κ. Οικονόμου, ενώ για την πορεία της εσωτερικής έρευνας που διενεργείται στην ΕΛΑΣ σημείωσε πως οι επτά αξιωματικοί που απομακρύνθηκαν δεν θα είναι οι μόνοι, αλλά αναμένει την Ένορκη Διοικητική Εξέταση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόδοση ευθυνών.

«Η διαδικασία διερεύνησης των ευθυνών θα γίνει με αντικειμενικότητα και με τις προβλεπόμενες διαδικασίες χωρίς να συγκαλύψουμε κάτι», τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «στόχος είναι στο μέλλον να μη ξαναβρεθούμε στο ίδιο σημείο, να μη μπορούμε να διαχειριστούμε πληροφορίες και να μη μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σωστά», ενώ για την κάθοδο των Κροατών χούλιγκανς που δημιούργησαν τα επεισόδια είπε πως αυτό ήταν κάτι ανεπίτρεπτο.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι «οι αστοχίες δεν πρέπει να μας οδηγούν σε ισοπεδωτικές κριτικές και απαξίωση», υπογραμμίζοντας ότι η ίδια αστυνομία, το βράδυ των αιματηρών επεισοδίων, συνέλαβε 102 σκληρούς ακροδεξιούς χούλιγκαν, ενώ εκείνη την εβδομάδα κατάφερε να περιφρουρήσει αθλητικά γεγονότα σε ένα βεβαρυμμένο πλαίσιο.

«Στο γήπεδο της ΑΕΚ έγινε μία αλληλουχία λαθών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε μία διαλυμένη αστυνομία», δήλωσε.

«Το πρόβλημα είναι η αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών με αθλητικό υπόβαθρο. Κανένα μέτρο από μόνο του δεν μπορεί να εξαφανίσει την παραβατικότητα», είπε ο κ. Οικονόμου υποστηρίζοντας ότι απαιτείται μία ολιστική αντιμετώπιση με δράσεις και παρεμβάσεις σε μία σειρά από τομείς, όπως η εφαρμογή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου και η παρακολούθηση των συνδέσμων.

Στην ερώτηση τι διαφορά θα έχουν τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό σε σχέση με όσα είχαν ψηφιστεί μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, απάντησε ότι δεν εξαφάνισαν την παραβαρτικότητα αλλά ήταν θετικά και είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν οι δράστες και να έχουμε αυτές τις ποινές.

Ερωτηθείς για την κριτική που δέχεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το αίτημα για υποβολή παραίτησης από το πόστο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Οικονόμου απάντησε αρνητικά.

Τέλος, ανέφερε ότι συνομίλησε με την οικογένεια του 29χρονου Μιχάλη, προσθέτοντας πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποδοθεί δικαιοσύνη και σε ό,τι αφορά τον δολοφόνο αλλά και σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή και την καθοδήγηση.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πειραιάς: Διακοπή κυκλοφορίας στην Δραγατσανίου λόγω εντοπισμού τμήματος όλμου

Ένταση στη Λιοσίων με οπαδούς της Μπόρατς Μπάνια Λούκα - Συνελήφθησαν 11 άτομα με ρόπαλα και σιδερογροθιές

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 54χρονη με 120 σκυλιά, 70 γάτες και 10 κατσίκες σε ακατάλληλες συνθήκες

Hurriyet για Γκίλφοϊλ: Παραιτήθηκε «η βασίλισσα των σκανδάλων»

Ρόδος: Το νησί μετρά τις πληγές του από την κακοκαιρία – Έλεγχοι σε όλα τα σχολεία

Συνταξιούχοι: Συνέχεια στις κινητοποιήσεις - Πού και πότε θα γίνουν οι επόμενες συγκεντρώσεις

CNN: Ο αμερικανικός στρατός εξετάζει τη χρήση της «μητέρας όλων των βομβών» στο Ιράν

Πότε θα αρθεί το απαγορευτικό στο λιμάνι του Πειραιά - Τι ισχύει για Λαύριο και Ραφήνα

Πτώση μεγάλου δέντρου κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου - Κλειστή η Ηρώδου Αττικού, επιχειρεί η Πυροσβεστική

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Οκτωβρίου