Ένα ουκρανικό αεροσκάφος της συνοριοφρουράς δέχθηκε πυρά ενώ πετούσε σε ύψος περίπου 1000 μέτρων (3000 ποδών) κοντά στα διοικητικά όρια με την Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας, ανακοίνωσε σήμερα το σώμα αυτό των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας.

Δεν τραυματίστηκε κανείς από τα πυρά των οπλοφόρων εναντίον του άοπλου αεροσκάφους, είπε εκπρόσωπος της συνοριοφρουράς. Το ελαφρύ αεροπλάνο τύπου Diamond πετούσε με τρία μέλη πληρώματος κι εκτελούσε μια αποστολή συλλογής πληροφοριών, σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο.

Ρωσικές δυνάμεις πήραν στον έλεγχο της Κριμαίας την περασμένη εβδομάδα. Αυτονομιστές οι οποίοι πρόσκεινται στη Μόσχα ανακήρυξαν την Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και σχεδιάζουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την 16η Μαρτίου για να επικυρωθεί αυτό.

Η Μόσχα διατείνεται ότι δεν έχει στείλει στρατεύματα στην Κριμαία πέραν αυτών που σταθμεύουν εκεί κανονικά, στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Κίεβο για την ενοικίαση ναυτικών βάσεων και τον ελλιμενισμό εκεί του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, κάτι που η Δύση και η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας έχουν ανακοινώσει πως θεωρούν ψευδές.

Πηγή: Newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αγροτικά μπλόκα: Έκλεισε το ρεύμα εξόδου στα διόδια Μαλγάρων - Τι ισχύει σε Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Καβάλα

Θρίλερ στην Τουρκία: Η ΜΙΤ ανέκρινε αεροσυνοδό με κυπριακή υπηκοότητα για την πτώση του Falcon!

Εξαφάνιση 16χρονης: Πούλησε κοσμήματα πριν ταξιδέψει στην Αθήνα-Τι λέει ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε

Novartis: Ένοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο για τρίτη φορά η υπόθεση

Στις 15:00 το ραντεβού Μητσοτάκη με τους αγρότες - Ποιοι θα συμμετάσχουν στη συνάντηση

Στο 2,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο - Άλμα 13% στις τιμές κρέατος και 8,4% στα ενοίκια

Novartis: Ενοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Τελεσίγραφο Στάρμερ στο X για το Grok: «Αν δεν το ελέγξετε εσείς, θα το κάνουμε εμείς»

Κρις Ρόκος: Ο «αόρατος» μάγος των αγορών που κέρδισε μισό δισεκατομμύριο ευρώ το 2025 είναι ελληνικής καταγωγής