Ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκρισή της στο δεύτερο γύρο του Basketball Champions League απέκτησε η Χάποελ Τελ Αβίβ, η οποία κέρδισε 76-73 εντός έδρας τη Σπιρού Σαρλερουά. Οι Βέλγοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκαν 8-11 στα πρώτα 6 λεπτά, όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και έκλεισαν προηγούμενοι την πρώτη περίοδο.

Από τα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου οι Ισραηλινοί πάτησαν γκάζι και ξέφυγαν στο σκορ για να φτάσουν μέχρι και το +13 (50-37) στα 3,5 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Εντούτοις, η βελγική ομάδα έπραξε ολική ανατροπή και ένα επιμέρους 24-7 (!) πέρασε μπροστά 57-61.

Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν συνεχώς στο προβάδισμα, όμως οι «οικοδεσπότες» ήταν πιο ψύχραιμοι και έφτασαν στο 76-73. Τέσσερις παίκτες των νικητών είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Σούλερ να σταματάει στους 14 και τους Μουρ, Χολμς, Τζόινερ να προσθέτουν από 12 ο καθένας.

Για τους Βέλγους, πρώτος σκόρερ ήταν ο άλλοτε γκαρντ του Περιστερίου, Κλιφ Χάμοντς, που σημείωσε 19 με 5/6 τρίποντα. Η ρεβάνς των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα. Για την ιστορία, όποια ομάδα προκριθεί από το συγκεκριμένο ζευγάρι, θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο το νικητή του Μπάκεν Μπίαρς-Λέστερ Ράιντερς.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 41-30, 57-52, 76-73.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube