Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Πάουλο Μπέντο και ο 47χρονος τεχνικός θα είναι ο “διάδοχος” του Βίκτορ Σάντσεθ στον πάγκο του Ολυμπιακού. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται αύριο ωστόσο η συμφωνία των δύο πλευρών είναι δεδομένη και οι “ερυθρόλευκοι” επιμένουν στην ιβηρική χερσόνησο, αφού πρώτα έκαναν πίσω στην επιλογή του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Το αν οι πρωταθλητές Ελλάδος πράττουν σωστά με την πρόσληψη του Πορτογάλου τεχνικού είναι κάτι που θ' απαντηθεί στην πορεία. Οφείλει όμως να επισημάνει κάποιος ότι ο Μπέντο θα είναι ο τέταρτος Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού (όλοι από το 2012 και μετά) και φυσικά το ζητούμενο για τους Πειραιώτες είναι να μείνει περισσότερο από τους τρεις προηγούμενους. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έμεινε ένα εξάμηνο (μετρώντας κάποιος και την προετοιμασία), ο Βίτορ Περέιρα κάθισε για πέντε μήνες στον πάγκο του Ολυμπιακού ενώ ο τελευταίος, Μάρκο Σίλβα, έμεινε μια σεζόν στην ομάδα του Πειραιά κι αποφάσισε να παραιτηθεί με την έναρξη της φετινής προετοιμασίας του Ολυμπιακού.

Ο νέος προπονητής των “ερυθρόλευκων” αναλαμβάνει μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή και ασφαλώς είναι κάτι που γνωρίζει. Καλείται να πάρει στα χέρια του έναν Ολυμπιακό με “πληγωμένο” γόητρο μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ. Καλείται ο ίδιος να οδηγήσει τη νέα του ομάδα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αποφεύγοντας το εμπόδιο των συμπατριωτών του.

Παράλληλα χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία πρέπει να έχει σε καλό βαθμό ετοιμότητας τον Ολυμπιακό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί εκτός των δύο ευρωπαϊκών ματς με την Αρούκα, σε λιγότερο από δεκαπέντε μέρες ξεκινά και το πρωτάθλημα. Μέσα σ' όλα αυτά ο νέος προπονητής της ομάδας του Πειραιά, πρέπει όχι μόνο ν' αξιολογήσει το ρόστερ του Ολυμπιακού αλλά παράλληλα να εισηγηθεί και μεταγραφικές κινήσεις στις θέσεις που ο ίδιος πλέον κρίνει ότι θέλει ενίσχυση ο Ολυμπιακός. Ο Πάουλο Μπέντο λοιπόν ρίχνεται σε μια “μάχη” που δεν είναι εύκολη και όπως προαναφέραμε το ξέρει καλά και ο ίδιος όπως το γνωρίζουν και οι ιθύνοντες των “ερυθρόλευκων”.

Παρατηρώντας λοιπόν τις συνθήκες υπό τις οποίες ο 47χρονος Πορτογάλος προπονητής αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό, δεν μπορεί παρά ν' αναγνωρίσει ότι ελάχιστοι συνάδελφοι του είχαν βρεθεί σε τέτοια θέση, αναλαμβάνοντας τα “ηνία” των πρωταθλητών Ελλάδος.

Απομένει να φανεί αν τελικά ο Μπέντο θα είναι ο Πορτογάλος που ψάχνουν εδώ και τέσσερα χρόνια οι “ερυθρόλευκοι”, ως την ιδανική λύση για τον πάγκο της ομάδας του Πειραιά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Δεσύλλας: «Έκπληξη αν θα μείνει ο Μπενίτεθ στον Παναθηναϊκό - Διαφορά φιλοσοφίας και αγωνιστική εικόνα οι λόγοι»

Τάισον: «ΠΑΟΚάρα είσαι τρέλα μες το μυαλό, μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα»

«Μην ξαναβγάλεις το σκουφί»: Αποθέωση για τον Λουτσέσκου απ’ τον κόσμο του ΠΑΟΚ

Οι διαιτητές της τέταρτης αγωνιστικής των play outs

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Παναθηναϊκού ο Στέφανος Γιουρέλης

Τσανάκας: «Εύκολη η νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι, η μεγάλη διαφορά ήταν ο Τσικίνιο»

Ντέμης: «Πήρε το ντέρμπι πάρα πολύ εύκολα η ΑΕΚ, δεν είδα έναν ΠΑΟΚ να μπει για να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο»

Το εντυπωσιακό drone show στην Τούμπα για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ!

Τσακίρης: «Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Νίκολιτς, δίκαιη και αναγνωρισμένη η πρωτιά της ΑΕΚ»

Τσορμπατζόγλου: «ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο η Μακεδονία, ο Σαββίδης ''μεγάλωσε'' τον σύλλογο - Είχε εικόνα φάντασμα με την ΑΕΚ»