Γενναίο χαρακτήρισε το tweet του Ζεράρ Πικέ για το δημοψήφισμα ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας ο Ελεγέρ Πρέσας, σε συνέντευξη που έδωσε στο «Catalonya Radio».

«Όταν κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς της συνέπειες, άρα το κάνεις επειδή πιστεύεις ότι πρέπει να το κάνεις. Το σοβαρό δεν είναι το tweet, αλλά να μην είσαι ικανός να το κάνεις. Δεν μπορείς να ποστάρεις ένα tweet για την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα τον ανθρώπων να αποφασίσουν. Αυτό που χρειάζεται είναι να μπορείς να το ξανασκεφτείς για να μην δημιουργήσεις μία διαμάχη», ανέφερε ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα.

«Θεωρώ πως ήταν ένα γενναίο tweet, χωρίς αμφιβολία. Επειδή ξέρουμε πως τέτοιου είδους σχόλια συνήθως έχουν τις ίδιες απαντήσεις. Η θέση του Πικέ δεν είναι το θέμα μας, αλλά ότι η πλειοψηφία των αθλητών δεν λέει ελεύθερα την γνώμη τους. Όλοι μένουν σιωπηλοί και δεν λένε την άποψή τους», πρόσθεσε ο παλαίμαχος αμυντικός.

Να θυμίσουμε πως ο Ζεράρ Πικέ έκανε ένα tweet ενόψει του δημοψηφίσματος ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας καλώντας τον κόσμο να ψηφίσει και να πανηγυρίσει ειρηνικά χωρίς να δημιουργήσει επεισόδια.

Επιμέλεια: Μάνος Σταματάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ρεάλ Μαδρίτης: Λάτρης του Ολίσε είναι ο Πέρεθ, η Μπάγερν όμως δεν πουλάει

Λαπόρτα για την επανεκλογή του: «Θα είμαστε ασταμάτητοι-Έρχονται συναρπαστικά χρόνια για την Μπαρτσελόνα»

Επανεκλέγεται πανηγυρικά πρόεδρος της Μπαρτσελόνα ο Λαπόρτα

Συνέχισε να προβληματίζει χάνοντας εκ νέου βαθμούς η Μπέτις πριν τη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό

Ο Ραφίνια έκανε άνω κάτω τη Σεβίλλη και η Μπαρτσελόνα διατήρησε τη διαφορά στην κορυφή!

Αρμπελόα μετά τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης: «Πλέον μπορώ να πεθάνω χαρούμενος»

Παίκτης της Χετάφε αποβλήθηκε επειδή τσίμπησε τα γεννητικά όργανα του Σόρλοτ-Ορκίζεται πως δεν... έκανε τίποτα

Το μυθικό γκολ του Γκιουλέρ πίσω από το κέντρο και ο σαστισμένος Αρμπελόα!

Τεσσάρα… προθέρμανση για τη Ρεάλ πριν το Μάντσεστερ, με τον Γκιουλέρ να κλέβει την παράσταση με επική γκολάρα!

Με γκολ-ποίημα παρέμεινε μόνη στην τρίτη θέση της La Liga η Ατλέτικο!