Και όπως αποδεικνύεται, η φοροδιαφυγή είναι το ...εθνικό μας σπορ. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να υποδεικνύει εκτός των άλλων κι η χαρακτηριστική περίπτωση ιδιοκτήτη κυλικείου στην Ρόδο καθώς για τρίτη φορά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων βάζει λουκέτο στο κατάστημα του... για φορολογικές παραβάσεις.

Οι έλεγχοι εφοριακών τόσο στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και νησιά, έβαλαν στο στόχαστρο αρκετούς κλάδους... και όπως φαίνεται στο άθλημα προέκυψαν και πρωταθλητές... Ένας από αυτούς τα κομμωτήρια.

Οι περισσότεροι πελάτες κομμωτηρίων πάντα έχουν έναν τιμοκατάλογο για να γνωρίζουν εκ των προτέρων τι θα πληρώσουν. Μόλις φτάσουν στο ταμείο όμως ξεκινάνε τα παζάρια και ζητούν να μην τους κόψουν απόδειξη.. Το αν ο κάθε ιδιοκτήτης αποφασίσει να το κάνει ή όχι είναι καθαρά θέμα επιλογής.

Περισσότερες φορολογικές παραβάσεις ωστόσο παρατηρούνται στους χώρους, όπου άνδρες και γυναίκες περιποιούνται τα άκρα τους.
Πρώτοι στη λίστα της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τους ελέγχους είναι και οι ιδιοκτήτες ταξί, καθώς 8 στους δέκα δεν κόβουν απόδειξη.

«Όταν ο πελάτης βλέπει οτι δεν υπάρχει ταξίμετρο ή δεν δουλεύει εκεί υπάρχει φοροδιαφυγή.» αναφέρει οδηγός ταξί μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας ωστόσο ότι όταν το ταξίμετρο δουλεύει τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και γιαυτό οι οδηγοί ταξί αισθάνονται αδικημένοι...

Την ίδια ώρα, την τριάδα της φοροδιαφυγής συμπληρώνουν όπως φαίνεται σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ οι ανθοπώλες.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως εν αντιθέσει προς τα στοιχεία, εκπρόσωποι των επαγγελμάτων αυτών δηλώνουν έκπληξη τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση κόβουν αποδείξεις και είναι συνεπείς προς το κράτος.

Παρά την απροθυμία κάποιων επαγγελματιών να συμμορφωθούν με το νόμο, οι ράμπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν σε καθημερινή βάση τις εξορμήσεις τους σε νησιά και μεγάλες πόλεις.

Πηγή: www.skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σοκ στη Γερμανία: Νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο ο Υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας Χούμπερτ Αϊβάνγκερ

Επίθεση των Χούθι σκότωσε τέσσερα άτομα της ίδιας οικογένειας στην Ταΐζ της Υεμένης

Συναγερμός σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες: Βελόνες, καρφιά και βίδες μέσα σε γλυκά του Halloween

Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών με αρχηγό 49χρονο μέσα από τη φυλακή – Οι επιθέσεις με χειροβομβίδες

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Άγνωστοι εισέβαλαν σε συνέλευση φοιτητών και τους επιτέθηκαν - 3 τραυματίες

Τζον Όσοφ: Το ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών που θυμίζει Ομπάμα

Λυκόβρυση: Έληξε ο συναγερμός, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό 25ης Μαρτίου

Κύκλωμα εκβιαστών με χειροβομβίδες: Στην Ευελπίδων οι πέντε που συνέλαβε το ελληνικό FBI

Καταγγελία για επίθεση με μαχαίρια και σιδερογροθιές σε βάρος μαθήτριας στην Πάτρα – Τραυματίστηκαν μέλη της ΚΝΕ

Υπόθεση Χωριάτικο: Στο Εφετείο οι 25 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα της Μυκόνου - Απουσία του επιχειρηματία η δίκη