Στην επιβλητική Αίθουσα του Θρόνου του Παλατιού του Hollyroodhouse στο Εδιμβούργο βρίσκεται από αργά το απόγευμα το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ.

Στο διάρκειας έξι ωρών ταξίδι από το Κάστρο του Μπαλμόραλ και κατά μήκος της διαδρομής των 280 χιλιομέτρων, πλήθος πολιτών της Σκωτίας στάθηκαν στην άκρη του δρόμου για να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα, με κάποιους να χειροκροτούν και άλλους να πετούν άνθη στη νεκροφόρα.

Τη σορό της εκλιπούσης στο Παλάτι υποδέχθηκε άγημα του Βασιλικού Συντάγματος της Σκωτίας, ενώ νωρίτερα, λίγο πριν από την είσοδο στο Παλάτι, τα σέβη τους είχαν υποβάλει η Πρωθυπουργός και υπόλοιποι πολιτικοί ηγέτες της Σκωτία, καθώς και χιλιάδες κάτοικοι του Εδιμβούργου που είχαν κατακλύσει το κέντρο της πόλης.



Το φέρετρο θα παραμείνει στην Αίθουσα του Θρόνου όλη τη νύχτα και μέχρι αύριο νωρίς το απόγευμα, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο προσωπικό του βασιλικού οίκου στη Σκωτία να αποχαιρετίσει τη βασίλισσα.

Το απόγευμα της Δευτέρας το φέρετρο θα μεταφερθεί με πομπή, την οποία θα ακολουθήσουν ο βασιλιάς Κάρολος και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, στον Καθεδρικό Ναό του Σεντ Τζάιλς, στην άλλη άκρη του Royal Mile, του δρόμου που εκτείνεται μπροστά από το Hollyroodhouse.

Εκεί, μετά από μία ευχαριστήρια λειτουργία, θα αρχίσει το πρώτο λαϊκό προσκύνημα που θα διαρκέσει 24 ώρες, πριν η σορός μεταφερθεί αργά το απόγευμα της Τρίτης με αεροσκάφος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Λονδίνο (στο πλαίσιο της επιμέρους επιχείρησης Overstudy) για το τελικό σκέλος της επιχείρησης London Bridge.

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ έχει οριστεί για τις 11 το πρωί της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου.

Ο νέος βασιλιάς και η σύζυγός του θα μεταβούν στο Εδιμβούργο το μεσημέρι της Δευτέρας, αφού πρώτα το πρωί δεχθούν συλλυπητήριες προσφωνήσεις από τα δύο σώματα του βρετανικού κοινοβουλίου.

Το απόγευμα της Κυριακής ο βασιλιάς Κάρολος Γ' υποδέχθηκε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο αξιωματούχους της Κοινοπολιτείας και τον ηγούμενο του Ουίνδσορ. Με τον τελευταίο συζήτησαν τις λεπτομέρειες του ενταφιασμού που θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καλλιθέα: Δραματικές στιγμές για τη μητέρα του 15χρονου που σκοτώθηκε στη συμπλοκή – Τον έψαχνε για ώρες στα νοσοκομεία

Εικόνες αποκάλυψης στη Βενεζουέλα: Σκάβουν στα χαλάσματα με γυμνά χέρια

Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο, συναγερμός για ρωσική πυραυλική επίθεση

«Υπήρξε αντιπαράθεση, κάλεσαν και ήρθε ένα αυτοκίνητο»: Τι κατέθεσε ο 17χρονος του θανάσιμου τραυματισμού στην Καλλιθέα

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο 35χρονου σε πτήση από την Κύπρο- Δύο έρευνες των βρετανικών αρχών σε εξέλιξη

«Επικηρύχθηκε» για 5,33 ευρώ το κιλό ο λαγοκέφαλος

Υεμένη: Δημοσιογράφος του «Al Arabiya» της Σαουδικής Αραβίας σκοτώθηκε από βόμβα στο αυτοκίνητο του

Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη ξυλείας στο Ηράκλειο: Κινδυνεύουν σπίτια - Οι φλόγες έφτασαν σε τέντες - Ήχησε το 112

Η υπουργός Περιβάλλοντος της Σουηδίας στην ευρωπαϊκή υπουργική σύνοδο με το μωρό της

Ηλικίας 15,5 ετών το θύμα της συμπλοκής στην Καλλιθέα - Ήταν γνώριμος των Αρχών