Άδοξο φινάλε για την Εθνική Νέων Ανδρών στο European Challenger που διεξήχθη στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς γνώρισε βαριά ήττα με 84-63 από τη Σλοβενία στην τελευταία αγωνιστική, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρώτη θέση του τουρνουά, τερματίζοντας τελικώς στην τρίτη θέση με ρεκόρ 3-2

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση βρίσκοντας δέκα αναπάντητους πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά για το 10-0! Με τους Νικολαΐδη και Τανούλη να έχουν από πέντε πόντους έκαστος στην πρώτη περίοδο, η εθνική μας ομάδα έκλεισε το δεκάλεπτο στο +7 (20-13).

Η αντεπίθεση των Σλοβένων όμως δεν άργησε να έρθει και με ένα επιμέρους σκορ 12-0 στα μέσα της δεύτερης περιόδου γύρισαν πλήρως την κατάσταση, παίρνοντας τα ηνία του αγώνα (25-33 στο 17'), με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 28-37.

Οι παίκτες του Μάνου Μανουσέλη μπήκαν νωθρά στο δεύτερο ημίχρονο, με τους αντιπάλους να βρίσκονται με την ψυχολογία στα ύψη. Πάνω σε αυτό το μομέντουμ πάτησαν οι Σλοβένοι κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +17 για το 43-60. Το ματς είχε ήδη κριθεί, η Εθνική μας δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει την αντεπίθεσή της και να κατεβάσει τη διαφορά. Αντιθέτως βρέθηκε ακόμα και στο -23, με το τελικό σκορ να βρίσκει νικήτρια τη Σλοβενία με 84-63, κατακτώντας την πρώτη θέση της διοργάνωσης.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Ράντοβιτς με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ από κοντά βρέθηκαν και οι Γκλας (14 πόντοι) και Ντούστσακ (9 πόντοι, 14 ασίστ). Για την Ελλάδα ξεχώρισαν οι Νικολαΐδης και Καράμπελας με 17 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 28-37, 43-60, 63-84

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Άρης-Παναθηναϊκός AKTOR: Κλείνει με σπουδαίο ματς η 5η αγωνιστική της Stoiximan GBL

Ολυμπιακός-Περιστέρι: Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση μεταξύ δύο φορμαρισμένων ομάδων

Προπονήθηκε στο Αλεξάνδρειο με Σλούκα ο Παναθηναϊκός

Το αινιγματικό μήνυμα της Ερντέμ: «Σιωπώ, όμως ξέρω ακριβώς πότε να σας δώσω όλες τις απαντήσεις μου»

Ιτούνας για Ολυμπιακό: «Να μείνουμε πιστοί στις αρχές μας, ώστε να διεκδικήσουμε το καλύτερο»

Ρομπόλης: «Το μαύρο σύννεφο πάνω από την ΑΕΚ, οι ομάδες που θα δυσκολέψουν τους μεγάλους και ο αήττητος ΠΑΟΚ»

Ζιάγκος: «Ήμασταν κακοί και δεν υπάρχουν δικαιολογίες»

Λυκογιάννης: «Κάναμε τη χειρότερη μας φετινή εμφάνιση, ήμασταν σε άλλο γήπεδο»

Τερζής: «Κάναμε προσέγγιση στα τρίποντα της Μυκόνου, είμαστε νέα ομάδα»

Φοβερές ατάκες Τρινκιέρι: «Υπήρχαν κροκόδειλοι και καρχαρίες στη ρακέτα - Έχω χρόνια να διαβάσω κάτι εκτός από βιβλία»