Η Ελλάδα νίκησε άνετα τη Λιθουανία στα προημιτελικά και πέρασε στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ, επιστρέφοντας στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης μετά από 16 χρόνια.

Η νίκη κόντρα στη «λιέτουβα» είχε πολλούς πρωταγωνιστές, με κάποιους εξ αυτών να είναι «συνήθεις ύποπτοι», όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Κώστας Σλούκας και ο Κώστας Παπανικολάου. Υπήρξε, όμως, κι ένας παίκτης που βρήκε την ώρα και τη στιγμή να κάνει την καλύτερή του εμφάνιση με τη γαλανόλευκη.

Ο λόγος για τον Βασίλη Τολιόπουλο, ο οποίος έμεινε στο παρκέ για αρκετή ώρα από τον Βασίλη Σπανούλη και τον δικαίωσε με το καλύτερό του παιχνίδι στη φετινή διοργάνωση, αλλά και ένα από τα κορυφαία με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας!

Πράγματι, ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 17 πόντους σε 15 λεπτά, έχοντας 3/4 δίποντα και 3/4 τρίποντα, μαζί με 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως είχε +13 στον σχετικό δείκτη, όντας ο δεύτερος πιο επιδραστικός παίκτης για την Εθνική μετά τον απίθανο Κώστα Αντετοκούνμπο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σρέντερ για Αταμάν: «Ακούγεσαι σαν να πονάς - Ευτυχώς δεν θα γίνεις ποτέ προπονητής μου»

«Οι υποσχέσεις κρατιούνται»: Ο Σενγκούν πήρε στον Οσμάνι δώρο ένα ρολόι για την άμυνα που έπαιξε στον Γιάννη

Έτσι έληξε η ένταση μεταξύ Γιάννη και Σενγκούν: Το τηλεφώνημα του Αντετοκούνμπο και η κοινή απόφαση για... ανακωχή

«Φίλε, άμα είσαι θετικός και δώσεις όλο σου το είναι, κάτι γίνεται»: Το μήνυμα πίστης του Σλούκα πριν το μετάλλιο!

Παρέμεινε 13η στο FIBA ranking η Ελλάδα παρά το χάλκινο - Άλμα 15 θέσεων για την Τουρκία, ανέβηκε 2η η Γερμανία

Λάρκιν: «Έχει μία... μαγκιά ο Σενγκούν, πιστεύει ότι κανείς δεν μπορεί να τον μαρκάρει»

Γκασόλ: «Λατρεύω το πάθος και την υπερηφάνεια του Γιάννη για την Ελλάδα»

Παναγιωτόπουλος: «Δώσαμε τη σπίθα για την αναγέννηση του μπάσκετ μας - Μας συγκινεί ο Γιάννης, ξέρουμε πόσο το ήθελε»

Δεν χορταίνει μετά το Ευρωμπάσκετ ο Παπανικολάου: «Χάλκινο μετάλλιο, χρυσές αναμνήσεις»

Giannis Effect και στη μουσική: Επανήλθαν στο Top 50 του Spotify τρία παλιά hits του Light λόγω Αντετοκούνμπο!