Πάλεψε αλλά δεν πήρε το ντέρμπι με την Ισπανία η Ελλάδα. Η Εθνική νέων γυναικών, μετά από ένα σπουδαίο ντέρμπι με την ομάδα της Ιβηρικής, «λύγισε» στα πέναλτι σε ένα παιχνίδι του οποίου η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε στο 7-7 με την πρωτιά του ομίλου να κρίνεται στα πέναλτι (4-2).

Οι παίκτριες της Ελένης Καραγιάννη, κατέθεσαν την ψυχή τους με τις Τριχά και Κουρέτα να δίνουν το προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο πρώτο οκτάλεπτο με 2-1.

Οι Ισπανίδες αντέδρασαν και παρά το «γαλανόλευκο» 3-1, έκαναν ένα εντυπωσιακό σερί 4-0 παίρνοντας το προβάδισμα με 5-3 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Ελλάδα, σήκωσε κεφάλι ισοφαρίζοντας σε 5-5 με το ματς από το σημείο εκείνο και έπειτα να μετατρέπεται σε ντέρμπι!

Η Ισπανία προηγήθηκε ξανά στα 4:23 με 7-6 με την Τριχά να ισοφαρίζει λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας με το παιχνίδι να οδηγείται στα πέναλτι.

Εκεί, η Ρουίζ έκανε το 8-7, η Τριχά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, το ίδιο και η Παλάσιο (απέκρουσε η Μαυρωτά), και η Σάντα (δοκάρι), η Πέρεζ έκανε το 9-7, η Τορνάρου το 9-8, η Πρατς το 10-8, η Τσιμάρα το 10-9 και η Μορένο το τελικό 11-9.

Η Ελλάδα τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο, η Ισπανία πρώτη, πολύ πιθανό οι δυο ομάδες να τα ξαναπούν στον τελικό!

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-4, 3-1, 1-1, 2-4 στα πέναλτι.

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Μαυρωτά, Σάντα 2, Καϊάφα, Σιούτη, Μουστακαρία, Τσιμάρα 2, Τορνάρου 2, Κουρέτα 1, Χαλδαίου, Τριχά 2, Αγγελίδη, Κωσταντοπούλου, Καλαϊτζή.

Τα τέρματα της Ισπανίας σημείωσαν οι: Παλάσιο 4, Ρουίζ 3, Μορένο 2, Πέρεζ 1, Πρατς 1.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube