Με αντεπίθεση διαρκείας στο φινάλε και γκολάρα της Ελευθερίας Πλευρίτου 8'' πριν τη λήξη, η Εθνική πόλο γυναικών επιβλήθηκε 9-8 της Ουγγαρίας και έκανε ιδανική πρεμιέρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου βρέθηκε να χάνει με 8-6 δυόμισι περίπου λεπτά πριν το φινάλε, ωστόσο έδειξε ατσάλινη ψυχραιμία και πήρε πολύτιμη νίκη, απέναντι σε μια εκ των δυνατότερων αντιπάλων του ομίλου (μαζί με την Ολλανδία).

Η Ουγγαρία ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι, όμως η Ελλάδα απάντησε με τρία γκολ από Ξενάκη, Χυδηριώτη και Ελευθερία Πλευρίτου για το 3-1, που ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου.



Η ουγγρική ομάδα ισοφάρισε σε 3-3 στις αρχές της δεύτερης, με τη γαλανόλευκη να «απαντάει» ξανά με γκολ της Μαργαρίτας και της Βασιλικής Πλευρίτου για το 5-3 του ημιχρόνου και συνέχισε το σερί στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου, με γκολ της Χυδηριώτη.

Έντεκα λεπτά πριν το τέλος του ματς η Ουγγαρία έκανε την αντεπίθεσή της και έτρεξε σερί πέντε τερμάτων, που της έδωσαν τα ηνία με 8-6 στα 2:24 πριν το φινάλε του ματς.



Από εκείνο το σημείο και μετά, το παιχνίδι «αγρίεψε» με συνεχόμενες αποβολές. Η Μαργαρίτα Πλευρίτου μείωσε σε 8-7 στον παραπάνω δύο λεπτά περίπου πριν το φινάλε και η Βάσω Πλευρίτου, ξανά στον παραπάνω, ισοφάρισε σε 8-8 στα 61 δευτερόλεπτα.

Ακολούθησε επίθεση για την Ουγγαρία με παραπάνω, που σταμάτησε εντυπωσιακά η ελληνική άμυνα. Στην τελευταία επίθεση η ελληνική ομάδα είχε κερδισμένη αποβολή, που εκμεταλλεύτηκε άψογα η Ελευθερία Πλευρίτου, με απίθανη λόμπα στα οκτώ δευτερόλεπτα, για το 9-8.



Επόμενος αντίπαλος για την Έλλάδα είναι η Ρουμανία, αύριο (Κυριακή 28/9) στις 14:00, με μετάδοση από την ΕΡΤ3, για τη 2η αγωνιστική του Α' ομίλου.



Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-2, 1-1, 4-3

Ουγγαρία: Κις, Ζίλαγκι 1, Βάλι 1, Γκουρισάτι 3, Χόρβατ, Πάρκες, Μάτε, Περεζτέγκι-Νάγκι 1, Λεϊμέτερ, Μάχιου, Φάραγκο 1, Γκάρντα 1, Μάγκιαρι

Ελλάδα: Σταματοπούλου, Ε. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 2, Ελληνιάδη, Μ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Τριχά, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube