Έπεσε αμαχητί η Εθνική βόλεϊ γυναικών κόντρα στη Σερβία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε 0-3 σετ από την πανίσχυρη αντίπαλό της για την πέμπτη αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Τσεχίας, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» μετά τη νίκη της κόντρα στην Αυστρία την Τρίτη και πλέον θα περιμένει για την τελική της κατάταξη στον δεύτερο όμιλο.
Η Σερβία έκλεισε τη φάση των ομίλων με το απόλυτο των νικών και εξασφάλισε την πρώτη θέση.
Οι Σέρβες προηγήθηκαν 5-0, αλλά η αντίδραση της Εθνικής ήταν άμεση, αφού μείωσε στον πόντο (5-4). Η Σερβία κατάφερε σταδιακά να πάρει ξανά απόσταση και προηγήθηκε 21-16. Η Ελλάδα μείωσε σε 23-20 κι «έσβησε» δύο σετ πόιντ πριν η Ούζελατς κάνει το 25-22.
Διαφορετική ήταν η εικόνα στο δεύτερο σετ. Μετά το ισορροπημένο ξεκίνημα, η Σερβία επέβαλε τον ρυθμό της κι άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ. Η Μπόσκοβιτς πρωταγωνίστησε σε αυτό το διάστημα, με τη διαφορά να φτάνει στο +7 (19-12). Η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να αντιδράσει για το 25-13.
Η Εθνική επέστρεψε πιο δυνατά στο τρίτο σετ και προηγήθηκε 7-6. Η αναμέτρηση έγινε ντέρμπι μέχρι η Κούρταγκιτς να δώσει προβάδισμα δύο πόντων στη Σερβία. Από εκείνο το σημείο, οι Σέρβες πήραν τον έλεγχο κι έφτασαν στο 22-17 και στο 25-18.
Τα σετ: 25-22, 25-13, 25-18