Η Εθνική πόλο Νέων ανδρών έχασε 12-13 από την ισχυρή Σερβία για τη δεύτερη αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, κρατώντας, πάντως, υπέρ της τις πιθανότητες για τη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου που οδηγεί στα χιαστί της διοργάνωσης.

Οι Σέρβοι κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ στο δεύτερο και στο τρίτο οκτάλεπτο και να προηγηθούν αντίστοιχα 7-4 και 9-6, αλλά οι Ελληνες παίκτες βελτιώθηκαν σε όλους τους τομείς και αρχικά ισοφάρισαν 11-11 με τον Πούρο, αλλά στο 1’.46’’ πριν τη λήξη του τέταρτου οκτάλεπτου προηγήθηκαν με τον ίδιο παίκτη 12-11 στο 1’.32’’.

Όμως, οι Σέρβοι σημείωσαν δύο γκολ, ένα στον παίκτη παραπάνω και ένα από τον φουνταριστό και η τελευταία επίθεση της Ελλάδας στον παίκτη παραπάνω έπεσε στο σέρβικο μπλοκ.

Για την Εθνική, πρώτος σκόρερ ήταν ο Πούρος με 4 γκολ, ενώ άλλα 3 πέτυχε ο Γκίλλας.


Οκτάλεπτα: 4-5, 1-3, 4-2, 3-3

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Καρακούρος, Μπουζαλάς 1, Τόττης, Μπιτσάκος Ανδ., Αλμύρας 2, Καστρινάκης 1, Γκίλλας 3, Σπάχιτς, Μυρίλος, Πούρος 4, Μπιτσάκος Χρ., Κανδανολέων 1, Ηλιόπουλος

ΣΕΡΒΙΑ: Πάικοβιτς, Μάρας 1, Ντιμιτρίτσεβιτς 3, Γκάτζιτς, Κόγιτς 1, Γκαβρίλοβιτς 2, Γιαούκοβιτς, Ουρόσεβιτς 2, Μαρτίνοβιτς 2, Μπρενσκάνσκι 1, Στάνιτς, Κοβάτσεβιτς 1, Βιρίγεβιτς


Στον άλλον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής, η Γερμανία νίκησε 18-6 τη Ρουμανία.


Η βαθμολογία (2 αγ.): 1. Σερβία 6, 2. Ελλάδα 3, 3. Γερμανία 3, 4. Ρουμανία 0


Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Τρίτη στις 10:00 τη Γερμανία στον αγώνα που θα κρίνει ουσιαστικά τη δεύτερη θέση του ομίλου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube