Η ποινικολόγος, ?Έλλη Μελέμη, μίλησε στη «Δίκη στον ΣΚΑΙ» για την υπόθεση Ρομάνο και την ελληνοποίησή του και το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«?Σε αυτή την αίτηση βλέπω τρεις αιτήσεις, για επίσπευση ελληνοποίησης και ανανέωση της άδειας δεκαετούς παραμονής. Εγκρίνει και τις τρεις και πρέπει να δούμε, κατ' αρχήν, αν αυτός που το κάνει είναι αρμόδιος. Θα έπρεπε το κράτος να λειτουργεί πάντα έτσι και όχι οι πολίτες να χρειάζονται τέσσερα χρόνια για να εγκριθούν οι αιτήσεις τους. Θα έπρεπε, όπως και σε αυτή την περίπτωση, να εγκρίνονται σε 14 ημέρες».

??Για την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού και τα αρχικά στα ονόματα σημείωσε: «Δεν το έχω δει ποτέ μου. Είναι μία τεράστια δικογραφία, δεν έχουν επιδοθεί κλήσεις και ακόμη και οι ίδιοι δεν μπορούν να πάρουν αντίγραφα. Όταν κληθούν δεν θα πάρουν με αρχικά.

Τα διαβιβαστικά της αστυνομίας μπορούν να έχουν αρχικά, αλλά όχι η δικογραφία. Είναι αδύνατο. Παρότι έχει ασκηθεί δίωξη για σοβαρά αδικήματα, δεν έχει γίνει προκαταρκτική εξέταση και δεν έχει δώσει εξηγήσεις κανείς από τους 170 ανθρώπους. Όταν είδαν ότι αυτοί είναι οι κατηγορούμενοι άσκησαν μία δίωξη. Θέλει πολύ ειδικές προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό.


?Όμως στη συγκεκριμένη δικογραφία δεν υπάρχουν. Είπατε ότι βγήκαν εντάλματα συλλήψεων και δεν εκτελέστηκαν. Αυτοί είναι άνθρωποι με επτά κακουργήματα, τόσο σοβαρά, και κάποιοι δεν παραπέμπθηκαν καν. Κάποιοι μπορεί να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, να τους ασκηθεί μία άσκηση δίωξης για εγκληματική οργάνωση και δεν θα έχουν το δικαίωμα να πουν την πλευρά τους.

Από την στιγμή που η δικογραφία είναι στο συρτάρι, οι κατηγορούμενοι είναι όμηροι. Η μυστικότητα θέλει και ταχύτητα, γιατί αλλιώς, ξαναλέω, είναι όμηροι. Κανένας κατηγορούμενος δεν μπορεί να έχει γνώση της δικογραφίας. Μπορεί κάποιος να βλέπει τα αρχικά του και να μην ξέρει το γιατί. Το κατάλαβαν όταν τους πήραν τα κινητά. Αυτή την στιγμή πρέπει να απολογηθούν ή να δώσουν εξηγήσεις».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η άλωση της Μασσαλίας, η αντίδραση του Παναθηναϊκού και ο γενναίος ΟΦΗ: Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6

Ιστορική επιστροφή της Ελλάδας στη 10η θέση της UEFA μετά από 14 χρόνια και 8η στην ευρωπαϊκή συγκομιδή της σεζόν!

Βαθμολογία UEFA: Στη 10η θέση η Ελλάδα - Πώς διαμορφώθηκε η διαφορά από Τσεχία και Πολωνία!

Ο Καρέτσας… ψηφίζει ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία: Οι γρήγορες απαντήσεις σε πέντε διλήμματα

Βαθμολογία UEFA: Η ΑΕΚ έχασε την πρώτη ευκαιρία να φέρει την Ελλάδα στην 10η θέση

Τι υποστήριξαν Βόλος-Πανσερραϊκός για τη «χειραγώγηση» αγώνων: «Ο Σούντγκρεν μίλησε σαν... μεθυσμένος»

Αποθέωσε την Κ19 της ΑΕΚ ο Ηλιόπουλος: «Είστε μάγκες, ελάτε πίσω με ψηλά το κεφάλι για τις επόμενες κατακτήσεις»

Η ΑΕΚ συνεχίζει να γράφει ιστορία καθαρίζοντας τη Σαχτάρ για το πρώτο της τρίποντο στο Youth League

Σαχτάρ Κ19-ΑΕΚ Κ19: Με σπασμένα τα φρένα στην Ελλάδα, η Ένωση ψάχνει το πρώτο της τρίποντο στο Youth League

Τέλος το όνειρο του Μουντιάλ για την Εθνική Γυναικών, που υπέκυψε στην ανωτερότητα της Αγγλίας