Τις ελπίδες που της αναλογούν για πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος διατήρησε η Εθνική Νέων, καθώς για τη δεύτερη αγωνιστική του Elite Round επικράτησε πολύ πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ της Φινλανδίας με 4-1.

Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα που είχε υποστεί την ήττα από την Ουκρανία στην πρώτη αγωνιστική, έμεινε πολύ γρήγορα πίσω στο σκορ, όταν μόλις στο 18' ο Ρέτσος ανέτρεψε τον Λαπαλάινεν μέσα στην περιοχή και ο Ερεμένκο που εκτέλεσε το πέναλτι δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει το σκορ.

Στη συνέχεια η Εθνική με τους Λημνιό, Ευαγγέλου και Μπουζούκη έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά σπατάλησαν όσες ευκαιρίες τους παρουσιάστηκαν. Με την έναρξη του β' ημιχρόνου, ο Γιάννης Γκούμας πέρασε στο ματς τον Καμπετσή, αλλάζοντας τη ροή του αγώνα. Μόλις στο 49' ο νεαρός επιθετικός του Ολυμπιακού ισοφάρισε σε 1-1, διώχνοντας πολύ από το άγχος της «γαλανόλευκης» και στο 62' ολοκληρώθηκε η ολική ανατροπή, με τον Παυλίδη να γράφει το 2-1.

Η ολοκλήρωση του ματς είχε θριαμβευτικό τόνο, καθώς η Ελλάδα πέτυχε δύο γκολ που ενδεχομένως να είναι κρίσιμα για την περίπτωση ισοβαθμιών. Στο 88' ο Βρουσάι έκανε το 3-1 και στις καθυστερήσεις ο Καμπετσής με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έγραψε το τελικό 4-1.

Πλέον, η Εθνική θα περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ολλανδία, ώστε να διαπιστώσει αν έχει ελπίδες πρόκρισης. Πρέπει να σημειωθεί από τον όμιλο προκρίνεται μόνο όποια ομάδα τερματίσει στην 1η θέση.

Ελλάδα: Σιαμπάνης, Νάτσος, Ρέτσος, Ευαγγέλου, Φουάσης, Λάμπρου, Μπουζούκης (46' Καμπετσής), Μιλόγεβιτς (33' Μίγγος), Λημνιός, Βρουσάι, Παυλίδης (78' Μπαστιανός).

Φινλανδία: Κέτο, Α. Μαένπα, Χάλμε, Πικαράινεν, Βαρμάνεν, Λαπαλάινεν (83' Κάλμαν), Ερεμένκο, Ατακάι (46' Σισάλο), Ν. Μαένπα, Μοχάμεντ, Γιατούπα (75' Σαντάτ).

Η βαθμολογία:

1.Ουκρανία 3 (2-0)
2.Ολλανδία 3 (1-0)
3.Ελλάδα 3 (4-3) με αγώνα περισσότερο
4.Φινλανδία 0 (1-5) με αγώνα περισσότερο

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Με φόρα από την κορυφή της Ευρώπης, η Κ19 του Ολυμπιακού θριάμβευσε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

«Όλες απαντάμε αν αγγίξεις μία»: Το συγκλονιστικό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών στα γήπεδα της Α' Εθνικής

ΕΠΟ: Στις 28/6 η ΓΣ με θέμα τις εκλογές για τον νέο πρόεδρο

Συλαϊδόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM: «Θέλουμε να χτίσουμε δυναστεία - Από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία της Ελλάδας»

Εξώδικο 24 πρώην ποδοσφαιριστών στην ΕΠΟ: «Να μην αδειοδοτηθούν ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ, και άλλες 7 ΠΑΕ»

Ανακοίνωση του Αστέρα στο ημίχρονο του αγώνα με ΑΕΚ: «Ακόμη ένα ανύπαρκτο πέναλτι»

Εθνική: Η νέα διοίκηση αποφασίζει για προπονητή, με Παπαδόπουλο στον πάγκο κόντρα στη Γερμανία

Τριανταφυλλόπουλος: «Θλιβερό να διαδραματίζονται τέτοιες καταστάσεις ενώ χθες η Κ19 του Ολυμπιακού πήρε το Youth League»

Παναγόπουλος: «Αυστηρός ο πειθαρχικός κώδικας αν αποδειχθεί η σύνδεση του Ολυμπιακού με την εγκληματική οργάνωση»

Χαράλαμπος Κωστούλας: «Θα έχουμε να το λέμε για όλη μας τη ζωή με τον αδερφό μου»