Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να καταλήξει σε επιστημονική άποψη για τα εμβόλια κατά της Covid-19, που έχουν καταθέσει αίτηση για έγκριση, πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε η διευθύντρια του οργανισμού.

«Αν όλα πάνε καλά, έχουμε μεγάλες ελπίδες ότι θα έχουμε μία θετική γνωμοδότηση πριν από τα Χριστούγεννα», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του EMA Εμερ Κουκ σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTE.

Η Εμερ Κουκ δήλωσε σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα Irish Independent ότι στόχος του EMA είναι να καταλήξει σε θετική γνωμοδότηση με χρονοδιάγραμμα αντίστοιχο με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η απόφαση του οποίου για το εμβόλιο των Pfizer/BionTech αναμένεται στα μέσα του Δεκεμβρίου.

«Αυτά που ακούμε αυτήν την στιγμή είναι τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τις κλινικές δοκιμές και αυτά είναι πολύ θετικά. Αλλά μέχρι να εξετάσουμε τα καθαρά δεδομένα και να διαπιστώσουμε ότι "είναι ό,τι λέει στο κουτί", δεν μπορούμε να συστήσουμε την χρήση τους για το ευρωπαϊκό κοινό», δήλωσε η Εμερ Κουκ.

Τις τελευταίες ημέρες, οι εταιρείες Pfizer/BionTech, Moderna και AstraZeneca (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης) ανακοίνωσαν αποτελέσματα της Φάσης 3 των κλινικών δοκιμών που δείχνουν αποτελεσματικότητα 90%-95% των εμβολίων τους.

«Επιτρέψτε μου να πω ότι αποτελεσματικότητα 90% είναι καλά, πολύ καλά για ένα εμβόλιο, άρα η πιθανότητα ότι αυτό που βλέπουμε στον φάκελο υποστηρίζεται στην πράξη μάς κάνει να τα εξετάζουμε με μεγάλη αισιοδοξία», δήλωσε η Εμερ Κουκ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα στοιχεία που έχουν προσκομίσει και οι τρεις εταιρείες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ασπρόπυργος: Διαρροή καυσίμων από βυτιοφόρο – Επιχείρηση της Πυροσβεστικής

«Ένα τρένο έλαβε άδεια διέλευσης παρά το κόκκινο φανάρι» - Δήλωση του υπουργού Μεταφορών της Ισπανίας

Διάσωση 31 αλλοδαπών νότια των Καλών Λιμένων στην Κρήτη

Στον τάφο του πάπα Φραγκίσκου προσευχήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Η κακοκαιρία σαρώνει τη Σκιάθο: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο προς Κουκουναριές

Πλημμύρισε το χωριό Πλατανιάς στο Πήλιο - Επιχειρήσεις απεγκλωβισμών

Σάντσεθ: «Όλη η χώρα πενθεί. Δεν είναι αποδεκτό για μια χώρα να βιώνει δύο σιδηροδρομικά δυστυχήματα την ίδια χρονιά»

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί συλλαμβάνουν... σηκωτό διαδηλωτή

Σερβία: Ο δράστης της επίθεσης στην ισραηλινή πρεσβεία είχε συλληφθεί στη Γερμανία για ύποπτο τρομοκρατικό σχέδιο, σύμφω

«Ένα τρένο έλαβε άδεια διέλευσης παρά το κόκκινο φανάρι» - Δήλωση του υπουργού Μεταφορών της Ισπανίας