Ο Εμανουέλ Κουντέ, μία από τις σημαντικότερες μορφές του ποδοσφαίρου του Καμερούν, απεβίωσε σε ηλικία 68 ετών, όπως γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία της χώρας.

Με 102 συμμετοχές στην εθνική ομάδα, ο Κουντέ αγωνίστηκε σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα, το 1982 στην Ισπανία και το 1990 στην Ιταλία, όπου το Καμερούν έγινε η πρώτη ομάδα της «μαύρης ηπείρου», που έφτασε ως τους «8» ενός Μουντιάλ. Σκόραρε, μάλιστα, με πέναλτι το πρώτο γκολ της ομάδας του στον προημιτελικό με την Αγγλία, η οποία έμελλε να σταματήσει τη φρενήρη πορεία των «αδάμαστων λιονταριών», επικρατώντας με 3-2 στην παράταση.



Ένα άλλο δικό του πέναλτι χάρισε στο Καμερούν τον τίτλο στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 1988, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 στον τελικό με τη Νιγηρία. Αν και αγωνιζόταν ως αμυντικός, ο Κουντέ σημείωσε 17 γκολ με την εθνική ομάδα της χώρας του, με την οποία κατέκτησε επίσης το Κόπα Άφρικα του 1984, ενώ ήταν φιναλίστ το 1986.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πυρσοί, φακοί και κορεό: Νέο ρεσιτάλ από τους οπαδούς της Γουιντάντ Καζαμπλάνκα!

Απίστευτη αποβολή του Αντρές Γκόμες στην Μπομπονέρα – Έσπρωξε τον διαιτητή και είδε δεύτερη κίτρινη στην ίδια φάση

FIFA: Σχέδιο-μαμούθ 6,35 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου – 25 εκατ. σε κάθε ομοσπονδία

Οσμή σκανδάλου στην FIFA: Η μίσθωση στον Πύργο Τραμπ και η σύνδεση του «πλανητάρχη» με τον Ινφαντίνο

Βοηθός προπονητή Μπενίν: «Μέσι και Αργεντινή μάς αγνόησαν-Λες και ήμασταν… γκάνγκστερ»

Σκόραρε ξανά ο Κριστιάνο - Τόσα γκολ θέλει για να φτάσει τα 1.000

Διαψεύδεται το ταξίδι Τουράν στην Πόλη για να μιλήσει για την εθνική Τουρκίας-Παραμένει προσηλωμένος στη Σαχτάρ

Έξαλλος ο Αλμέιδα: «Μην σπιλώνετε το όνομά μου – Δεν υποτίμησα ποτέ την Αμέρικα»

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Είμαι ο καλύτερος όλων των εποχών»

Βόμβα στη Βραζιλία: Ο Κλάρενς Ζέεντορφ αναλαμβάνει την Κορίνθιανς έως το 2027!