Βρέθηκαν χρήματα, αλλά προέκυψαν άλλα εμπόδια για την κεντρική χορηγία πρωταθλήματος της Basket League. Πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος αναβολής στην έναρξη του πρωταθλήματος, που είναι προγραμματισμένη το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Μιχάλης Μελής, παρουσίασε στη γενική συνέλευση την πρόταση στοιχηματικής εταιρείας (Stoiximan) για 900.000 ευρώ, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν δέχονται να διαφημίζεται στο κέντρο του παρκέ, καθότι έχουν μεγάλες χορηγικές συμφωνίες με ανταγωνιστική εταιρεία, τον ΟΠΑΠ. Προφανώς στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει προβλέπεται η υποχρέωσή του να διαφημίζεται ο οργανισμός στο παρκέ.

Αντίθετα, η ΑΕΚ που επίσης έχει συμφωνία με τον ΟΠΑΠ (αλλά φαίνεται πως είναι πιο ελαστική), δείχνει θετική στο να παραχωρήσει τη διαφήμιση στο παρκέ.

Είναι προφανές πως πολλές ομάδες δίχως αυτά τα (ήδη λιγότερα σε σχέση με πέρσι) χρήματα δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Για το λόγο αυτό είναι πιθανή η αναβολή στην έναρξη του πρωταθλήματος μέχρι να βρεθεί λύση.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube