Για εμπρησμό κάνει λόγο, σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης, καθώς η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία στις πλαγιές του όρους Παντοκράτορας. Ο ίδιος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο, πήγε σε όλες τις επίμαχες περιοχές και διατύπωσε την εκτίμηση του εμπρησμού.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες ενισχύθηκαν με οχήματα και άνδρες που έφτασαν τα μεσάνυχτα από την Ήπειρο, η Πολιτική Προστασία, κάτοικοι και εθελοντές, μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες κατάφεραν να μην καεί ούτε ένα σπίτι.

Με το πρώτο φως της ημέρας στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν δύο ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου PZL. Η φωτιά εκτιμάται πως έκαψε, μέχρι στιγμής, 20.000 στρέματα, ενώ σήμερα η εικόνα στην περιοχή είναι καλύτερη.

Για λόγους ασφαλείας απομακρύνθηκαν κάτοικοι και τουρίστες από τις περιοχές που βρέθηκαν κοντά στο μέτωπο της φωτιάς και μεταφέρθηκαν στο γήπεδο Αγίου Μάρκου και στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν σήμερα η πυρκαγιά τεθεί υπό έλεγχο, κάτοικοι και τουρίστες θα επιστρέψουν στα σπίτια και τα ξενοδοχεία.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Φωτιά σε εργοστάσιο με πλαστικά και χαρτιά στο Αιγάλεω

Μητσοτάκης για Κτηματολόγιο: Επιλύθηκε μια εκκρεμότητα 200 ετών - Είναι ίσως η πιο εμβληματική μεταρρύθμιση

ΑΑΔΕ: Εντόπισε κατασκευαστική με τζίρο… 3 ευρώ - Μαύρο χρήμα άνω των €3 εκατ. μαζί με μεσιτικό γραφείο

Ξαγρυπνά ο σύντροφός σου; Ούτε εσύ κοιμάσαι καλά

Δημοσκόπηση Interview: Άνοδος για ΝΔ, πτώση για Καρυστιανού - Εδραιώνεται στη 2η θέση ο Τσίπρας

Χρυσοχοΐδης: «Σε λίγες ημέρες θα λειτουργούν οι 300 κάμερες που θα καταγράφουν τις παραβάσεις κόκκινου»

Θεσσαλονίκη: «Τσαντάκιας» επιτέθηκε σε 76χρονη στην Ανάληψη

Ομάδα ατόμων έγραψε συνθήματα με μπογιά έξω του σπίτι του Νίκου Χαρδαλιά

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ρεκόρ θερμοκρασιών στο Ηνωμένο Βασίλειο - Κόκκινος συναγερμός στη Γαλλία με 18 νεκρούς

Καλάβρυτα: Ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης 62χρονου τραυματία που έπεσε σε γκρεμό