Πάνω από 500 φοιτητές και εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη βιβλιοθήκη ενός πανεπιστημίου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το Σάββατο, καθώς η δυσοσμία από ένα φρούτο γνωστό ως ντούριαν δημιούργησε τη λανθασμένη εντύπωση ότι υπήρχε διαρροή αερίου, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το ντούριαν είναι ένα φρούτο της νοτιοανατολικής Ασίας, γνωστό για την ανυπόφορη μυρωδιά που αναδίδει, την οποία κάποιοι παρομοιάζουν με σκουπίδια ή πολύ βρώμικες αθλητικές κάλτσες.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, η μυρωδιά μεταφέρθηκε μέσω του συστήματος εξαερισμού στη βιβλιοθήκη του Royal Melbourne Institute of Technology, όπως ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδα Herald Sun.

Η τοπική αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση της βιβλιοθήκης, απομακρύνοντας φοιτητές, καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους, αφού έλαβε αναφορές για «μυρωδιά αερίου».

Ύστερα από «ολοκληρωμένη έρευνα», η πυροσβεστική υπηρεσία της Μελβούρνης ανακάλυψε ότι η μυρωδιά προήλθε από ένα σάπιο ντούριαν μέσα σε ένα ντουλάπι. Το κτίριο άνοιξε εκ νέου αφού το δύσοσμο φρούτο εντοπίστηκε και καθαρίστηκε ο χώρος.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πολωνία: Τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στο σπίτι του δράστη της επίθεσης στην Κρακοβία

Τραγωδία στον Σαρωνικό: Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα

Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ επέλεξε τον Γκάντι Άιζενκοτ, αντίπαλο του Νετανιάχου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»