Η Λέστερ καλείται να αντιμετωπίσει και πάλι ισπανική ομάδα στο Champions League, καθώς μετά τη Σεβίλλη, κληρώθηκε με την Ατλέτικο Μαδρίτης του Αντουάν Γκριεζμάν.

Ρίχνοντας μια ματιά στα ευρωπαϊκά στατιστικά των «αλεπούδων», βλέπουμε μια απίστευτη σύμπτωση. Η αγγλική ομάδα έχει βρει απέναντί της την Ατλέτικο άλλες δύο φορές, στις μόλις τρεις συμμετοχές της σε διοργανώσεις της UEFA (η φετινή είναι η τέταρτη).

Η Λέστερ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη τη σεζόν 1961/62, όταν και συμμετείχε στο Κύπελλο Κυπελλούχων. Αφού ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Γκλέναβον στον προκριματικό γύρο, «έπεσε» επάνω στην Ατλέτικο απ’ την οποία και αποκλείστηκε με μία ισοπαλία (1-1 εντός) και μία ήττα (2-0 εκτός).



Χρειάστηκε να περάσουν 36 ολόκληρα χρόνια για να εξασφαλίσει ξανά η Λέστερ την συμμετοχή της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ωστόσο η Ατλέτικο… παραμόνευε ξανά! Για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 1997/98, οι «ροχιμπλάνκος» απέκλεισαν εύκολα την αγγλική ομάδα με δύο νίκες (2-1 εντός και 2-0 εκτός), εξελισσόμενοι σε… κακό δαίμονα των «αλεπούδων»!





Τη σεζόν 2000-01 η Λέστερ αποκλείστηκε απ’ τον πρώτο γύρο της ίδιας διοργάνωσης χωρίς την… συμβολή της Ατλέτικο, τον ρόλο της οποίας έπαιξε ο Ερυθρός Αστέρας, ο οποίος απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο «King’s Power Stadium» και παίρνοντας την νίκη με 3-1 στη ρεβάνς.

Φέτος, η Λέστερ επανήλθε στις διοργανώσεις της UEFΑ, κάνοντας την Ευρώπη να παραμιλά για δεύτερη σερί χρονιά, και βρίσκεται στην φάση των «8» του Champions League, στο οποίο και αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει η… παλιά της φίλη, Ατλέτικο! Μόλις λοιπόν ολοκληρωθεί η προημιτελική φάση της διοργάνωσης, η Λέστερ θα μετρά 18 ευρωπαϊκούς αγώνες, εκ των οποίων οι 6 θα είναι απέναντι στους «ροχιμπλάνκος». Με λίγα λόγια, το 1/3!

Επιμέλεια: Γιάννης Πολιάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube