Το Ιράκ ζήτησε το Σάββατο τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να αποκτήσει έναν πυρηνικό σταθμό για ειρηνικούς σκοπούς, 25 και πλέον χρόνια μετά την καταστροφή των αντιδραστήρων που διέθετε η χώρα επί των ημερών του Σαντάμ Χουσέιν.

«Το Ιράκ ζητά τη βοήθεια των αδελφών χωρών που διαθέτουν πυρηνική ενέργεια προκειμένου να κατασκευάσει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα για ειρηνικούς σκοπούς (...) βάσει της συμφωνίας για τη μη διάδοση» των πυρηνικών όπλων, είπε ο ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Ιμπραχίμ αλ Τζααφάρι ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Το Ιράκ διέθετε τρεις πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Τουάιθα, την σημαντικότερη ιρακινή μονάδα έρευνας για την πυρηνική ενέργεια, νότια της Βαγδάτης. Ο ένας καταστράφηκε σε μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το 1981.

Οι υπόλοιποι καταστράφηκαν σε επιδρομές αεροσκαφών των ΗΠΑ το 1991, κατά τη διάρκεια του πρώτου πολέμου του Κόλπου, ο οποίος ακολούθησε την εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ το 1990.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ιράν: Έξι νεκροί στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων τριών ετών

Σοβαρός τραυματισμός 16χρονου από πυροβολισμό στην Πρέβεζα - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Κραν Μοντανά: Στους 47 οι νεκροί – Αγνοούνται 16 Ιταλοί

Τροχαίο με 2 τραυματίες στην Αθηνών-Λαμίας: Καθυστερήσεις στην κυκλοφορία στο ύψος της Βαρυμπόμπης

Τραγωδία στην Ελβετία: Πώς ξεκίνησε η φωτιά - Μαρτυρίες για «βεγγαλικά» σε μπουκάλια σαμπάνιας

Ταγιάνι: H φωτιά στο Κραν Μοντανά ενδέχεται να προκλήθηκε από πυροτεχνήματα

Κινητοποίηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών στην Ελβετία μετά την έκρηξη στο Κραν Μοντανά

Ολλανδία: Παρανάλωμα του πυρός εκκλησία του 1884 στο Άμστερνταμ – 2 νεκροί από πυροτεχνήματα

Ρεβεγιόν άνευ… αλκοόλ - «Πρωτοχρονιάτικο» σαφάρι από την Τροχαία στην Αττική: 6.129 αλκοτέστ, θετικά τα 62

Οι νέες τιμές των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της Δυτικής Ελλάδας - Τι αλλάζει από σήμερα