Ένας άνδρας ηλικίας 67 ετών έχασε τη ζωή του και τέσσερις άνδρες του πυροσβεστικού σώματος υπέστησαν ελαφρείς τραυματισμούς στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα στον 50o όροφο του Πύργου Τραμπ, στη Νέα Υόρκη.

Η φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα χωρίς να πάρει μεγάλες διαστάσεις, αν και ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής, Ντάνιελ Νίγκρο, σημείωσε πως η επιχείρηση ήταν δύσκολη λόγω του μεγέθους του διαμερίσματος και επειδή έπρεπε να ελεγχθούν πολλές σκάλες.

Το θύμα ήταν ο ένοικος του διαμερίσματος, κι έχει ταυτοποιηθεί ως Τοντ Μπράσνερ. Υπέκυψε στα τραύματά του λίγο μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το Associated Press, πρόκειται για έμπορο τέχνης που είχε αγοράσει το διαμέρισμα στον Πύργο Τραμπ το 1996.

Ο κ. Νίγκρο επισήμανε πως το κτήριο είναι καλής κατασκευής αλλά το διαμέρισμα του κ. Μπράσνερ δεν είχε σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης, όπως και τα περισσότερα διαμερίσματα των άνω ορόφων του Πύργου.

Σύμφωνα με το AP, όταν ο Πύργος Τραμπ κατασκευάστηκε, το 1983, οι κανόνες δόμησης δεν υποχρέωναν τους εργολάβους να εγκαταστήσουν αισθητήρες καπνού και πυρόσβεσης.

Έως και σήμερα οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που βρίσκονται σε υψηλούς ορόφους δεν υποχρεούνται να τοποθετήσουν αυτόματα συστήματα πυροπροστασίας παρά μόνο σε περίπτωση που το κτήριο υποστεί μεγάλη ανακαίνιση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διατηρεί γραφείο και ιδιωτική οικία στον 66ο όροφο του κτηρίου, στο μέσο του Μανχάταν, δεν βρισκόταν εκεί.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Βροχές, κρύο έως -2 βαθμούς και άνεμοι 7 μποφόρ – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Κηφισός: 68χρονη παρασύρθηκε από μοτοσικλετιστή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. – Τραυματίστηκαν και οι δύο

Πολωνία: Τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στο σπίτι του δράστη της επίθεσης στην Κρακοβία

Τραγωδία στον Σαρωνικό: Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα

Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ επέλεξε τον Γκάντι Άιζενκοτ, αντίπαλο του Νετανιάχου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο