• Είχα ανεβάσει χθες ένα κομμάτι εδώ, με τίτλο, «γιατί και οι ρεζέρβες έχουν ψυχή». Και σχολίαζα την καλή παρουσία των παικτών του Ολυμπιακού, που είχαν μπει αλλαγή στο 6-0 με τη Μάλιν.

• Λίγες ώρες αργότερα, ο Χάσι έβαζε στο φιλικό με την ΑΖ Άλκμααρ ως βασικούς ακριβώς αυτούς τους αναπληρωματικούς, που όταν ενισχύθηκαν στο β΄ημίχρονο από τους Οφόε και Μπεν έκαναν το 2-0 επί των Ολλανδών.

• Δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε τηλεοπτικά το παιχνίδι, αλλά τα εκτεταμένα στιγμιότυπα που έδωσε το κανάλι του Ολυμπιακού , μας...έβαλαν λίγο στο παιχνίδι.



• Για παράδειγμα, είδαμε δύο πολύ καθοριστικές επεμβάσεις του Σισέ, ένα εντυπωσιακό τάκλιν του Αφρικανού στόπερ στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά και ένα έξοχο άνοιγμα του με 30άρα πάσα από την οποία προέκυψε φάση.

• Είδαμε αστοχία των ερυθρόλευκων στο α΄ ημίχρονο, δύο φορές από τον Ελιουνούσι (τη δεύτερη από ωραία πάσα του Ανσαριφάρντ), μία από τον Ανσαριφάρντ (από καλή σέντρα του Φιγκέϊρας) κι άλλη μία από τον Σεμπά (από όμορφη sέντρα του Ντε Λα Μπέγια) σε θέσεις γκολ.

• Είδαμε στο β΄ημίχρονο τον Οφόε όχι μόνο να φτιάχνει το 1-0 με κάθετη πάσα και να κερδίζει με σόλο ενέργεια το πέναλτι για το 2-0, αλλά και να τον κόβουν οι αντίπαλοι του μόνο με φάουλ, να κλέβει μπάλες έξω από την αντίπαλη περιοχή κι έτσι να ξεκινάει φάση και να μοιάζει γενικά με…οδοστρωτήρας όποτε έπαιρνε την μπάλα!

• Είδαμε τον Μπεν όχι μόνο να σκοράρει με καλοζυγισμένο πλασέ στο τετ α τετ και με πέναλτι, αλλά και να μπαίνει σε άλλες δύο φάσεις γκολ-άρα τέσσερις συνολικά σε ένα ημίχρονο (!): τη μία καθυστέρησε και τον έκοψαν σε υπέροχη ασίστ του Φορτούνη και την άλλη δεν πρόλαβε για λίγο να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα ολοκληρώνοντας μία έξοχη επίθεση από αριστερά των Μάριν (κάθετη) και Κούτρη (σέντρα-μισό γκολ).

• Είδαμε ακόμη τον Ανδρούτσο να πρεσάρει φοβερά κι έτσι να παίρνει την μπάλα ο Οφόε για το 1-0, τον Γιαννιώτη να είναι απολύτως θετικός τη μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει, τον Καρσελά να κερδίζει ένα φάουλ με ωραία προσποίηση και τους Ταχτσίδη και Νικολάου να μην παίζουν καλή άμυνα σε ένα φάουλ των Ολλανδών με συνέπεια να χαθεί καλή ευκαιρία με κεφαλιά για μείωση του σκορ σε 2-1.

• Ας κρατήσουμε γενικά τις πολλές ευκαιρίες που συνεχίζει και φτιάχνει με στρωτό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια της προετοιμασίας του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube