Οι ΗΠΑ δεν έχουν σχέδιο για την επανέναρξη αεροπορικών βομβαρδισμών ευρείας κλίμακας εναντίον του Ιράν άμεσα, δήλωσε αργά χθες, Τρίτη, στους Financial Times ο Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια εξάλεπτης συνέντευξης που παραχώρησε τηλεφωνικά στην εφημερίδα, ο ένοικος του Λευκού Οίκου δήλωσε ικανοποιημένος με την τρέχουσα κατάσταση στη σύγκρουση με το Ιράν.

«Μοιάζουμε να εξασφαλίζουμε όλα όσα θέλουμε», υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα.

Σε άλλη συνέντευξή του, στο δίκτυο Fox News, μετά την εξέλιξη των αποτελεσμάτων στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ όπου φαίνεται να χάνει τον έλεγχο και στα δύο σώματα του Κογκρέσου, ο Τραμπ είπε ότι ο πόλεμος με το Ιράν έπαιξε τον ρόλο του στο αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα της Τρίτης.

«Ο κόσμος [στις ΗΠΑ] προφανώς δεν ήταν διατεθειμένος να αποδεχθεί τις βραχυπρόθεσμες συνέπειες της τιμής της βενζίνης», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, προσθέτοντας όμως ότι θεωρεί πως οι πολίτες κατανόησαν τη σημασία όσων εκείνος έκανε στο Ιράν.

Τον ίδιο ισχυρισμό πάντως για τον πόλεμο επανέλαβε και σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal λέγοντας ότι «ο πόλεμος στο Ιράν ευθύνεται εν μέρει για τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών».

Κι ενώ οι Δημοκρατικοί ετοιμάζονται να αναλάβουν τον έλεγχο τόσο της Βουλής των Αντιπροσώπων όσο και της Γερουσίας των ΗΠΑ και να αμφισβητήσουν τη νομοθετική του ατζέντα, ο Τραμπ είπε στη συνέντευξή του στο Fox News ότι οι Δημοκρατικοί θα στείλουν στο γραφείο του νομοθεσία την οποία θεωρεί «παρανοϊκή» και ότι θα ασκήσει βέτο.

«Θα στείλουν πράγματα που είναι παρανοϊκά και θα ασκήσω βέτο», είπε. «Και μετά από μερικούς μήνες βέτο, θα τηλεφωνήσουν και θα πουν: “Πώς θα τα καταφέρουμε αυτά;” Και θα συνεργαστούμε».

Πηγή: Καθημερινή

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Ανοίγει» η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις - Πώς θα γίνει η μετάβαση από τις 72

Περισσότερος χρόνος στους οφειλέτες για να ζητήσουν νέες ημερομηνίες εκδίκασης των υποθέσεών τους

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 4 Νοεμβρίου

Στους Δημοκρατικούς η Βουλή και η Γερουσία - Αναλαμβάνουν τον πλήρη έλεγχο του Κογκρέσου

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και ισχυροί άνεμοι – Πού θα φτάσουν τα 6 μποφόρ

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Σαρωτική νίκη των Δημοκρατικών - Παίρνουν τον έλεγχο και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου

Η ομογενής Νικόλ Μαλλιωτάκη επανεξελέγη στη Νέα Υόρκη - Από το 2021 μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τραμπ στους NYT: Αποδέχομαι το αποτέλεσμα, θα συνεργαστούμε με τους Δημοκρατικούς

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Λήξη συναγερμού στο «Crown Iris» στη Σύρο - Αρνητικοί οι έλεγχοι για εκρηκτικό μηχανισμό