Την έκτακτη «αιμοδότηση» των ασφαλιστικών Ταμείων με 859 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017, για τη χορήγηση των συντάξεων που εκκρεμούν, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. σε νομοσχέδιο που συζητείται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής κι αναμένεται να ψηφιστεί την προσεχή εβδομάδα.

Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας συμπληρώνει επί της ουσίας τις διατάξεις νόμου του 2014 σχετικά με τη δυνατότητα επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό των φορέων της Γενική Κυβέρνησης, για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται ότι τα ασφαλιστικά Ταμεία δύναται να επιχορηγούνται εκτάκτως για την αποπληρωμή εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, εφόσον έχουν παρέλθει 90 ημέρες από την υποβολή και δεν έχει εκδοθεί οριστική απόφαση συνταξιοδότησης.

Οι αιτήσεις αυτές εκτιμάται ότι ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες και σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η αποπληρωμή τους θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017 με το ποσό των 859 εκατομμυρίων ευρώ.

Η τροπολογία ορίζει επιπλέον ότι οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία έκτακτης επιχορήγησης θα καθοριστεί με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών, όπως επίσης και οι προθεσμίες επιστροφής των ποσών στον κρατικό προϋπολογισμό εφόσον δεν χρησιμοποιηθούν.

Στην περίπτωση, δε, που τα ποσά δεν επιστραφούν παρότι δεν χρησιμοποιήθηκαν για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προβλέπεται η δυνατότητα παρακράτησης αντίστοιχου ποσού από τις μεταβιβάσεις προς τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης που δεν θα συμμορφωθούν.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Απόστολος Λύτρας: «Πραγματικά ζητάω συγγνώμη, θα ζητήσω βοήθεια»

Τατόι: Το φθινόπωρο θα είναι επισκέψιμοι οι πρώτοι χώροι

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο - Οι «πορτοκαλί» περιοχές - Δείτε χάρτη

Γεωργιάδης: Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, πιθανότατα από το φθινόπωρο

Ελεύθερος με όρους ο Απόστολος Λύτρας για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Για τις 20 Ιανουαρίου 2025 αναβλήθηκε η δίκη των δύο ψαράδων για την δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη

Διαλύθηκε το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στο Ισραήλ

Στις φυλακές Γρεβενών ο δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής - Κατάστημα «ειδικού τύπου» για σεξουαλικά εγκλήματα

Συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης στο μίνι μάρκετ στα Χανιά - 46χρονος από την Ρωσία και 30χρονος από την Αλβανία

Στην Ευελπίδων για να απολογηθεί ο γνωστός ποινικολόγος - Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ενδοοικογενειακή βία