· Πρώτος, γιατί πήρε πρωτάθλημα (και Κύπελλο), ερχόμενος Γενάρη μήνα, με τον Ολυμπιακό πίσω στη βαθμολογία από τον ΠΑΟΚ.

· Δεύτερος, γιατί έχει πίσω του και δύο πρωταθλήματα σε δύο χρόνια στον πάγκο της Πόρτο.

· Τρίτος, γιατί μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός πρέπει να αποφεύγει όσο κι όπως μπορεί να αλλάζει προπονητές σαν τα πουκάμισα.

· Τέταρτος, γιατί ο επόμενος, αν τον αλλάξει ο Ολυμπιακός, μπορεί να του αποδειχθεί χειρότερη λύση.

· Πέμπτος, γιατί τον Περέϊρα ο Ολυμπιακός πλέον τον ξέρει αρκετά καλά, ενώ τον διάδοχό του θα χρειαστεί να τον "γνωρίσει" και δη σε μία περίοδο πολύ κρίσιμη όπως των μεταγραφών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

· Έκτος, γιατί αν τον διώξει τώρα τον Πορτογάλο θα πρέπει ο Ολυμπιακός να πληρώσει μία πολύ σοβαρή αποζημίωση μίας ολόκληρης σεζόν.

· Έβδομος, γιατί μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός πρέπει να αποφεύγει όσο κι όπως μπορεί να αλλάζει προπονητές σαν τα πουκάμισα (επανάληψη, γιατί είναι πολύ σοβαρός λόγος).

· Όγδοος, γιατί ένας προπονητής κρίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια όταν έχεις ο ίδιος χτίσει την ομάδα μέσα από τις επιλογές και την προετοιμασία του καλοκαιριού.

· Ένατος, γιατί αν η ομάδα δεν τραβήξει το φθινόπωρο, ο Ολυμπιακός θα έχει λύση: θα διώξει, π.χ. το Νοέμβριο, τον Περέϊρα. Ενώ αν διώξει τώρα τον Περέϊρα και δεν τραβήξει η ομάδα το φθινόπωρο στην Ευρώπη τι θα κάνει; Θα έχει διώξει τον Ιούνιο τον Περέϊρα και θα διώξει το Νοέμβριο και το διάδοχό του;…

· Ένας λόγος, αλλά καλός, να διώξει τον Περέϊρα; Να μην πείθει μέχρι τώρα, ότι είναι ο προπονητής, που χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να παίξει καλή μπάλα και να ανέβει επίπεδο στην Ευρώπη…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube