Την ενόχληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνομιλία Γιούνκερ-Τσίπρα, ο κ. Σχοινάς εμμέσως ανέφερε ότι θα ήταν προτιμότερο αυτού του είδους τα τηλεφωνικά ραντεβού να μην αποτελούν αντικείμενο δημοσιότητας.

Όπως ακόμη γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, το αντικείμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας ήταν τα θέματα που διακυβεύονται στο σημερινό Eurogroup. Συνεχίζοντας, ο Μ. Σχοινάς τόνισε ότι η Επιτροπή σε αυτό το στάδιο εργάζεται πάνω στα στοιχεία που υπάρχουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πρόσθεσε, πάντως ότι η πολιτικοποίηση του σημερινού Eurogroup δεν διευκολύνει τη διαπραγμάτευση επί των τεχνικών θεμάτων που βρίσκονται στο τραπέζι.

Εξάλλου, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι η Επιτροπή δεν χρησιμοποιεί πλέον τον όρο τρόικα. Όπως είπε, αυτή είναι η «συμφωνημένη γλώσσα» που εφαρμόζεται μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Η Α. Μπράιτχαρτ διευκρίνισε, πάντως, ότι η δομή της τρόικας παραμένει η ίδια.

Σχετικά με τις διήμερες τεχνικές συνομιλίες των ελληνικών αρχών με τους θεσμούς πριν το Eurogroup, η Α. Μπράιτχαρτ επανέλαβε ότι στόχος των συνομιλιών ήταν να αξιολογηθεί το κοινό έδαφος μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της και να διευκολυνθούν οι συζητήσεις στο Eurogroup. Σύμφωνα με την ίδια, οι εκπρόσωποι των δανειστών (Επιτροπή,ΕΚΤ και ΔΝΤ) θα ενημερώσουν σήμερα τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων που έγιναν σε τεχνικό επίπεδο

Τέλος, απέφυγε να σχολιάσει πόσο μεγάλη είναι η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών, λέγοντας ότι δεν θέλει να προδικάσει τη σημερινή συζήτηση στο Eurogroup.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Δελτίο επίκινδυνων καιρικών φαινομένων: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας

Χτυπήθηκαν από drones δύο πλοία στα ανοικτά της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα – Το ένα βυθίστηκε

Nike: Πού παραπάτησε ο γίγαντας των αθλητικών

34χρονος απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του μετά από σύγκρουση φορτηγού με ΙΧ στη Δράμα

Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος ανάμεσα σε Κω και Αλικαρνασσό – Δείτε βίντεο

Ρόδος: Νεκρός 38χρονος που κατάπιε 10 γραμμάρια κοκαΐνη όταν είδε περιπολικό

Συναγερμός σε πτήση της Qantas λόγω... κοριών - Καθηλώθηκε αεροσκάφος στη Ρώμη

Ρενιέ ντε Γκρααφ – Ενας μεγάλος αρχιτέκτονας στο newmoney: «Δεν λείπουν τα κτίρια, λείπει η προσιτή στέγη»

Τα λεπτά μετά την αποτυχημένη εκτέλεση της Κρίστα Πάικ - Σύγχυση και καθυστερήσεις αποκαλύπτουν ηχητικά ντοκουμέντα

Δωρεάν μαστογραφίες: Επανεκκινεί σήμερα το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» - Ξεκινούν τα SMS