Για την θητεία του στον ΠΑΟΚ και τα όσα έζησε στον «δικέφαλο του βορρά», μίλησε σε Μέσο του Καζακστάν ο Πέδρο Ενρίκε λέγοντας μάλιστα πως λογίζεται ως ένας από τους θρύλους της ομάδας, προφανώς μιλώντας ότι ανήκε στο ρόστερ που κατέκτησε το πρώτο νταμπλ στην ιστορία.

Την ίδια ώρα, μίλησε για την τωρινή του ομάδα την Καϊσέρισπορ, τους στόχους του αλλά και τις διαφορές ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την θητεία του στον ΠΑΟΚ: «Υπήρχαν πολύ ξένοι παίκτες στο ρόστερ της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να με πουλήσει, αλλά εγώ ο ίδιος ζήτησα από την διοίκηση του συλλόγου να με πουλήσει στην Τουρκία γιατί μου αρέσει το τουρκικό πρωτάθλημα και αποτελεί πρόκληση για μένα. Στον ΠΑΟΚ πέτυχα τα πάντα, κέρδισα τα πάντα και έγινα ένας από τους θρύλους της ομάδας. Ήθελα να αλλάξω κάτι για να νιώσω μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου».

Για τις διαφορές ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα: «Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ πιο ζεστή πόλη από τη Καισάρεια. Η Θεσσαλονίκη έχει θάλασσα, παραλία και ζέστη. Πολιτιστικά η διαφορά είναι μικρή. Μόνο οι θρησκείες είναι διαφορετικές. Μου αρέσει ως χώρα η Τουρκία».

Για το αν είναι ο ηγέτης της Καϊσέρισπορ λόγω των οκτώ γκολ που έχει πετύχει: «Είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου, αλλά το πιο σημαντικό είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Αν η ομάδα παίζει καλά, τότε όλα είναι καλά. Ελπίζω ότι στους τελευταίους 7-8 αγώνες θα σκοράρω περισσότερα γκολ για την ομάδα μου».

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι η Καϊσέρισπορ θα παραμείνει στην κατηγορία: «Ο στόχος μας είναι να κρατήσουμε την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία. Υπήρξαν προβλήματα πέρσι με τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου, αλλά τώρα έχουμε έναν νέο επικεφαλής στην θέση του προέδρου, που είναι γυναίκα. Πλήρωσε όλα τα χρέη, τώρα έχουμε νέο προπονητή και καινούργιους παίκτες. Παίζουμε ολοένα και καλύτερα».

Τέλος, ρωτήθηκε για το συμβόλαιο του: «Έχω ακόμα δυο χρόνια συμβόλαιο. Μέχρι στιγμής στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να μην υποβιβαστεί. Θα δούμε τι θα γίνει. Είναι απαραίτητο να πάρουμε όσους περισσότερους πόντους μπορούμε στα τελευταία παιχνίδια. Να παίξω και να βοηθήσω την Καϊσερίσπορ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μετά την UEFA, σειρά πήρε και η CONCACAF: Οι 41 ομοσπονδίες της απέρριψαν ομόφωνα το σχέδιο FIFA-Ινφαντίνο!

Το παρασκήνιο στη Σκωτία και η ξεκάθαρη στάση της Αγγλίας: Πλήρης στήριξη στην UEFA απέναντι στη FIFA

«Απειλή από τις μεγαλύτερες που έχει αντιμετωπίσει ποτέ το άθλημα - Σχέδιο επιπέδου Super League το πλάνο της FIFA»!

Κρίση άνευ προηγουμένου: Τι θα κάνουν οι άλλες συνομοσπονδίες απέναντι στο σχέδιο των 20 δισ. της FIFA

UEFA έτοιμη για μποϊκοτάζ: Και οι 55 ομοσπονδίες στηρίζουν αποχή από το Μουντιάλ αν περάσει το πλάνο της FIFA!

«Υποψήφιος για τον πάγκο της Αλ-Αχλί ο Άρνε Σλοτ»

Και η Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου κατά της FIFA

Socca: Η τελική αποστολή της Ελλάδας για το Παγκόσμιο της Γερμανίας

Πίσω στη δουλειά ο Μέσι, ένα 10ήμερο μετά τον τελικό του Μουντιάλ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η αποκάλυψη για τη Ρεάλ και οι ατάκες με τον γιο του για τον Εμπαπέ

TAGS: Π.Α.Ο.Κ.