Ένσταση επί της δεύτερης άρνησης της τουρκικής Δικαιοσύνης να επιτρέψει την αποφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών αναμένεται να καταθέσουν αύριο Τετάρτη οι συνήγοροί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιθανότητες να γίνει δεκτή η ένσταση είναι μικρές.

Οι δύο ένστολοι κρατούνται επί 27 ημέρες, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα δικαστούν.

Το δικαστήριο της Αδριανούπολης διέταξε την παράταση της κράτησής τους επικαλούμενο «ύποπτα στοιχεία» που έχουν βρεθεί και παραμένουν υπό εξέταση.

Τόνισε επίσης ότι οι δύο ένστολοι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, όπου θα μπορούσαν να διαμείνουν έως ότου να οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο.

Στο δικαστήριο, οι συνήγοροι των στρατιωτικών τόνισε ότι οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης συνεργάζονται με τις τουρκικές Αρχές, καθώς έχουν δώσει τους κωδικούς των κινητών τηλεφώνων τους.

Σημείωσαν ότι το ελληνικό προξενείο έχει ενημερώσει ότι μπορούν να παραμείνουν σε αυτό ως διεύθυνση κατοικίας τους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους.

«Το σημαντικό είναι να απαγγελθεί το κατηγορητήριο για να εκδικαστεί η υπόθεση και να επιστρέψουν τα παιδιά μας στην πατρίδα. Ο απροσδιόριστος χρόνος είναι που μας φορτίζει συναισθηματικά, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην απονομή της δικαιοσύνης, πως η πραγματικότητα δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί. Γνωρίζουμε πως συνεχίζονται και εντατικοποιούνται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση του Δημήτρη και του Άγγελου και πως το μόνο που συνέβη είναι ότι εισήλθαν κατά λάθος στη γειτονική χώρα», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη, Νίκος.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εορτολόγιο: Μεγάλη γιορτή σήμερα 8 Νοεμβρίου – Ποιοι γιορτάζουν

43ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ποιοι δρόμοι κλείνουν σήμερα Κυριακή – Αλλαγές σε μετρό και τραμ

Σοκ στην Πολωνία μετά τον θάνατο 6 ανθρώπων και τον τραυματισμό 16 στο μακελειό της Κρακοβίας

Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Το διπλωματικό παρασκήνιο πίσω από τη δήλωση Φιντάν - Επόμενο κρας τεστ σε Κάρπαθο

Καιρός: Βροχές, κρύο έως -2 βαθμούς και άνεμοι 7 μποφόρ – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Κηφισός: 68χρονη παρασύρθηκε από μοτοσικλετιστή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. – Τραυματίστηκαν και οι δύο

Πολωνία: Τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στο σπίτι του δράστη της επίθεσης στην Κρακοβία

Τραγωδία στον Σαρωνικό: Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα

Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ επέλεξε τον Γκάντι Άιζενκοτ, αντίπαλο του Νετανιάχου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά