Ένταση σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του επισιτισμού και του τουρισμού έξω από το υπουργείο Εργασίας. Ένα άτομο τραυματίστηκε και έγινε χρήση χημικών, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Όταν ορισμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στο υπουργείο Εργασίας, απωθήθηκαν από την αστυνομία. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγινε ρίψη δακρυγόνων και χημικών, ενώ το ΠΑΜΕ διαμαρτύρεται ότι τα ΜΑΤ έκαναν χρήση των γκλοπ τους και δημοσίευσε στα social media φωτογραφία τραυματία.

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό έκαναν στάση εργασίας έως τις 4μμ, διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις με υποχρεωτική εφαρμογή και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου. Τα δύο άτομα που είχαν προσαχθεί, αφέθηκαν ελεύθερα, σύμφωνα με το κρατικό κανάλι.

Καταγγελία από το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού
«Η κυβέρνηση της Ν.Δ και ο υπουργός εργασίας Κ. Χατζηδάκης απαντούν με ξύλο και συλλήψεις στους εργαζόμενους του κλάδου μας γιατί διεκδικούν την υποχρεωτική εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης εργασίας , την πληρωμή των κλεμμένων επιδομάτων προϋπηρεσίας και την επέκταση του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις .

Η σημερινή εγκληματική επίθεση της αστυνομίας κατά την προγραμματισμένη κινητοποίηση και στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το συνδικάτο, είχε σαν αποτέλεσμα τους τραυματισμούς 2 συναδέλφων οι οποίοι προκλήθηκαν από τα δολοφονικά χτυπήματα των γκλοπ των αστυνομικών ενώ ένας εκ των δύο μάλιστα μεταφέρεται αυτή την στιγμή με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο . Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να διαλύσει με την βία τα σωματεία και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται ενώ επιδιώκει με αναίτιες συλλήψεις και εκφοβισμούς να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται στα σχέδια Κυβέρνησης, Ξενοδόχων και μεγάλων αλυσίδων εστίασης που θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζομένους σε δούλους για να διευρύνουν τα κέρδη τους».

Πηγή: Kathimerini.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ναύπλιο: Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι η 55χρονη νοσηλεύτρια πέθανε από την πίεση που της δημιούργησαν δεκάδες Ρομά

Συνταγματική Αναθεώρηση: Πρεμιέρα για την Επιτροπή με αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Πάνω από 2.370 πρόστιμα για κράνος σε μία εβδομάδα

Συντριβή βομβαρδιστικού B-52 σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ

Σουηδία: Νόμος «καλής διαγωγής» θα διώχνει όσους μετανάστες παρεκτρέπονται

Δράμα: Σε κρίσιμη κατάσταση γυναίκα αστυνομικός - Προσπάθησε να τη σκοτώσει ο σύζυγός της - Βρέθηκε νεκρός

Διπλό έγκλημα στο Αίγιο: «Σκουπισμένο» το μαχαίρι που βρέθηκε - Τι αποκαλύπτουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια

Ελεύθερος με όρους ο 35χρονος Βούλγαρος που κατηγορείται για κατασκοπεία

Επιδημία Έμπολα στο Κονγκό: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανησυχούν για τα «σοβαρά κενά» στην υγειονομική αντίδραση

Συνελήφθη 53χρονος στη Θεσσαλονίκη - Καταζητείται στην Αλβανία για εγκληματική οργάνωση