Στις 17 Φεβρουαρίου του 1974 η Μπαρτσελόνα είχε διασύρει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, νικώντας τη με 5-0 με τον Ασένσι να πετυχαίνει δύο γκολ (30’,53’) και το «αστέρι» των Καταλανών, Γιόχαν Κρόιφ ένα(38’), όπως και οι Χουάν Κάρλος (63’), Σοτίλ(69’).
Ρεάλ Μαδρίτης: Γκαρθία Ρεμόν, Μοργκάδο, Μπενίτο, Ζόκο, Ρουμπινάν, Πίρι, Νέτζερ, Βελάσκεθ, Αγκιλάρ (46’ Σαντιάνα), Αμάνκιο, Μακάνας.
Μπαρτσελόνα: Μόρα, Ρίφε, Κόστας, Ντε Λα Κρουθ, Τόρες, Χουάν Κάρλος, Ρέσακ, Ασένσι, Κρόιφ, Σοτίλ, Μάρσιαλ (70’ Τόμε).
Αυτή ήταν η 22η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, από τις 34 συνολικά, ενώ εκείνη τη χρονιά η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το πρωτάθλημα, συγκεντρώνοντας 50 πόντους (η νίκη έδινε δύο)έναντι 40 της Ατλέτικο Μαδρίτης, που την ακολούθησε στη βαθμολογία. Οι «μερένχες» τερμάτισαν στην όγδοη θέση με 34 βαθμούς.