Χάρη στο γκολ του Γιάννη Φουντούλη στο τελευταίο λεπτό, ο Ολυμπιακός νίκησε τη Βουλιαγμένη 10-9 στο «Πέτρος Καπαγέροφ» στον πρώτο τελικό της Α1 πόλο ανδρών και πήρε προβάδισμα με 1-0 στη σειρά, ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης την ερχόμενη Πέμπτη στον Λαιμό, όπου με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν βήμα για τον τίτλο, ενώ, σε αντίθετη περίπτωση, οι «μπέμπηδες» ξαναμπαίνουν στο «κόλπο».

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 7-3 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου και μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου, η Βουλιαγμένη ισοφάρισε 7-7, όμως οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου αντέδρασαν καλύτερα στην τέταρτη περίοδο και έφτασαν στη νίκη.

Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτα εύστοχος στον παίκτη παραπάνω και προηγήθηκε +3. Η Βουλιαγμένη απάντησε με τον Χρήστο Αφρουδάκη, όμως ο Μυλωνάκης έκανε το 4-1 στα μισά του πρώτου οκταλέπτου. Η Βουλιαγμένη μείωσε με τον Γκιουβέτση, αλλά ο Ομπράντοβιτς με δύο τέρματα έκανε το 6-2 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο, με τη Βουλιαγμένη να μειώνει σε 6-3 με τον Σολανάκη. Ο Ολυμπιακός με το τρίτο γκολ του Μυλωνάκη έφτασε στο 7-3 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Η Βουλιαγμένη ήταν εντυπωσιακή στο τρίτο οκτάλεπτο και, κρατώντας τον Ολυμπιακό στο "μηδέν" για όλη την περίοδο, η ομάδα των νοτίων προαστίων με σερί 4-0 ισοφάρισε σε 7-7 στα μισά του τρίτου οκταλέπτου. Ο Ολυμπιακός έχανε σερί επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω και το 24λεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο.

Στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου, η Βουλιαγμένη προηγήθηκε 7-8 με τον Γούβη στον παίκτη παραπάνω. Οι πρωταθλητές έκαναν την «ανατροπή» και έφτασαν στο 9-8 με γκολ των Μπούσλιε και Γενηδουνιά. Η Βουλιαγμένη ισοφάρισε 9-9 με τον Αφρουδάκη, αλλά ο Ολυμπιακός με το γκολ του Φουντούλη έφτασε στο 10-9 και άντεξε στην άμυνα στην πίεση των τελευταίων δευτερολέπτων.


Οκτάλεπτα: 6-2, 1-1, 0-4, 3-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 3, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Ομπράντοβιτς 2, Χαλυβόπουλος Αρ.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγιε Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης 2, Κουρούβανης Ν., Γούβης 1, Αφρουδάκης 2, Μπούχα, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 2, Σολανάκης 1, Κουρούβανης Δ., Χριστοφορίδης, Τσαταλιός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube