Τα φλαμίνγκο, εκτός από το ότι έχουν γεμίσει φέτος κάθε θάλασσα και κάθε πισίνα, είναι πανέμορφα πουλιά, γνωστά και για την ιδιότητά τους να στέκονται στο ένα πόδι. Επί χρόνια, οι ερευνητές αναζητούσαν την αιτία αυτής της συνήθειας και, όπως φαίνεται, την βρήκαν.

Αυτή η πράξη ισορροπίας, απαιτεί λιγότερη μυϊκή προσπάθεια από τα πουλιά και τους επιτρέπει να επηρεάζονται λιγότερο, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό για την βιολογία της Βασιλικής Εταιρείας.

Τα φλαμίνγκο, μάλιστα, αναφέρει η έκθεση, θα μπορούσαν ακόμα και να κοιμηθούν στο ένα πόδι.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η ικανότητά τους αυτή οφείλεται πιθανώς στη συγκεκριμένη στάση που παίρνουν και η οποία ασκεί δύναμη σε ένα κεντρικό σημείο και άρα επιτρέπει λιγότερη μυϊκή δραστηριότητα.

Για τη μελέτη, οι επιστήμονες συνέκριναν στοιχεία τόσο από ζωντανά όσο και από νεκρά πουλιά και μάλιστα διαπίστωσαν ότι τα νεκρά πουλιά δεν μπορούσαν να στηριχτούν σε δύο πόδια, αλλά θα μπορούσαν να παραμείνουν σε όρθια θέση, στηριζόμενα μόνο στο ένα!

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη η Γκρέτα Τούνμπεργκ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Λονδίνο

Κλειστό το αγροτικό μπλόκο της Περιμετρικής στην Πάτρα - Mέσα από το κέντρο η κίνηση προς Κυλλήνη

Μέσω gov.gr οι αιτήσεις έκδοσης ληξιαρχικών πράξεων για γεγονότα που τελέστηκαν στο εξωτερικό

Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία

Σοβαρό ατύχημα σε ανελκυστήρα σούπερ μάρκετ στου Ζωγράφου - Τραυματίστηκε σοβαρά ο συντηρητής

Μητσοτάκης για αγροτικές κινητοποιήσεις: «Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς – Τον πρώτο λόγο έχει η Τροχαία»

Επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ

Απογείωση του τουρισμού μέχρι το 2040 - Στα 55 εκατ. οι τουρίστες, στα 36 δισ. οι εισπράξεις

Σε 450.233 ανέρχονται τα θανατωμένα ζώα λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Θεσσαλονίκη: 4 έφηβοι προκάλεσαν ζημιές σε καφετέρια και εξύβρισαν τον ιδιοκτήτη