Μία αναλυτική επιστολή προς τη FIFA, με την οποία θα απαντά σε όλα τα σημεία που θίγει η πλευρά της παγκόσμιας ομοσπονδίας απειλώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο με καθεστώς απομόνωσης, ετοιμάζει η ΕΠΟ.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου, Βαγγέλη Γραμμένου, με τους συνεργάτες του, αποφασίστηκε η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθηθεί και η οποία θα βασίζεται σε πέντε άξονες. Στόχος είναι να πειστεί η FIFA πως δεν θα πρέπει να κάνει δεκτή την εισήγηση του επιτετραμμένου Χέρμπερτ Χούμπελ για ποδοσφαιρικό Grexit.

Tα πέντε σημεία στα οποία εστιάζει η ΕΠΟ για να αποφευχθεί ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τα του διεθνούς ποδοσφαίρου είναι:

-Δέσμη μέτρων για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και σύσταση επιτροπής που θα συνεδριάζει στις αρχές κάθε εβδομάδας και θα παραπέμπει πειθαρχικά όσους κάνουν εμπρηστικές δηλώσεις ή αναρτήσεις στα social media.

-Σύντμηση ημερομηνιών για τις εκδικάσεις των δικαστικών υποθέσεων από τα αρμόδια όργανα, με παραπομπή στο Πρωτοδικείο ή το Εφετείο για όποιον δικαστή χορηγεί πάνω από μια αναβολή σε υπόθεση δίχως να συντρέχει σημαντικός λόγος.

-Συζήτηση με τη FIFA για το πρωτάθλημα της Super League, με πιθανή τη σύσταση επιτροπής παρακολούθησης που θα απαρτίζεται από ανθρώπους της παγκόσμιας και της ελληνικής ομοσπονδίας και η οποία θα ασχολείται με το ελληνικό πρωτάθλημα.

-Υπενθύμιση στην FIFA πως την τρέχουσα περίοδο επιβλήθηκαν αυστηρές ποινές, από τιμωρίες κεκλεισμένων των θυρών μέχρι και αφαίρεσης βαθμών, στους «μεγάλους».

-Σημείωση προς τη FIFA πως η νέα διοίκηση της ΕΠΟ ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο, δίχως περιθώρια παρέμβασης στους κανονισμούς, πολλοί εκ των οποίων παρέμειναν από το προηγούμενο καθεστώς, αλλά και πως ο έλεγχος της διαιτησίας εξακολουθεί να ανήκει στην παγκόσμια ομοσπονδία με την ΕΠΟ να μην έχει δυνατότητα παρέμβασης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

3Χ3 με πεντάρα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο γυναικών!

Τρομερή σουτάρα της Κανέλλου και προβάδισμα τριών γκολ για τον Παναθηναϊκό!

Προβάδισμα νίκης για τον Παναθηναϊκό στα Γρεβενά με δύο γκολ της Τζούρτζεβιτς

Η άλωση της Μασσαλίας, η αντίδραση του Παναθηναϊκού και ο γενναίος ΟΦΗ: Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6

Ιστορική επιστροφή της Ελλάδας στη 10η θέση της UEFA μετά από 14 χρόνια και 8η στην ευρωπαϊκή συγκομιδή της σεζόν!

Βαθμολογία UEFA: Στη 10η θέση η Ελλάδα - Πώς διαμορφώθηκε η διαφορά από Τσεχία και Πολωνία!

Ο Καρέτσας… ψηφίζει ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία: Οι γρήγορες απαντήσεις σε πέντε διλήμματα

Βαθμολογία UEFA: Η ΑΕΚ έχασε την πρώτη ευκαιρία να φέρει την Ελλάδα στην 10η θέση

Τι υποστήριξαν Βόλος-Πανσερραϊκός για τη «χειραγώγηση» αγώνων: «Ο Σούντγκρεν μίλησε σαν... μεθυσμένος»

Αποθέωσε την Κ19 της ΑΕΚ ο Ηλιόπουλος: «Είστε μάγκες, ελάτε πίσω με ψηλά το κεφάλι για τις επόμενες κατακτήσεις»