Με τον πλέον επεισοδιακό τρόπο επέστρεψε στις νίκες η Κέρκυρα στο πρωτάθλημα της Football League κόντρα στη Λαμία, καθώς οι «Φαίακες» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 μόλις από το 25’, ανέτρεψαν το εις βάρος τους αποτέλεσμα και επικράτησαν με 3-2.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο ματς δεν θα μείνει στη μνήμη των περισσότερων για την ανατροπή των νησιωτών, αλλά για τη διαιτησία του ρέφερι Ρούσσου που προκάλεσε την «έκρηξη» των φιλοξενούμενων και μάλιστα την ανακοίνωσή τους κατά τη διάρκεια του αγώνα μέσω της οποίας γνωστοποιούν την αποχώρησή τους από το πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα ξεκίνησε εκπληκτικά το ματς, καθώς στο 18’ ο Πίντο με συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, νίκησε τον Κουτζαβασίλη και «έγραψε» το 0-1 ενώ μόλις έξι λεπτά αργότερα ο σκόρερ έγινε δημιουργός, δίνοντας ασίστ στον Νατσιόπουλο για το 0-2.

Εκεί ξεκίνησαν τα… παρατράγουδα και «φαλτσοσφυρίγματα» του διαιτητή Ρούσσου. Η αρχή έγινε στο 30’, όταν ο Κόντος «τσίμπησε» την μπάλα, έπεσε θεαματικά στην περιοχή και κέρδισε το πέναλτι με τον αμυντικό της Λαμίας, Λεάντρο, να δέχεται και την κίτρινη κάρτα. Ο Γκόμες ήταν αυτός που μετουσίωσε την παράβαση σε γκολ, μειώνοντας σε 2-1.

Η ισοφάριση ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν οι γηπεδούχοι κέρδισαν νέο πέναλτι έπειτα από χέρι του Κοντέων μέσα στην περιοχή και ο Κόντος έγραψε το 2-2.

Στο β’ ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 49’ η Λαμία έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Ρούσσος έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Λεάντρο για φάουλ στον Σουάνη που το είδε όμως, μόνο ο ρέφερι της αναμέτρησης. Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στους φιλοξενούμενους που τελικά δέχθηκαν και το 3-2 με σκόρερ τον Φάμπιο στο 71’, με τον τερματοφύλακα της Λαμίας, Ρίζο, να φέρει μεγάλη ευθύνη για το τέρμα του Πορτογάλου.

Έτσι, ο Αλέκος Βοσνιάδης έφτασε σε νίκη στο ντεμπούτο του με την Κέρκυρα.



Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Παρασκευή 27/11

Ολυμπιακός Βόλου – Πανελευσινιακός 5-1
(24’ πέν., 45’ Ντεπέτρις, 37’ Γουόρντεν, 74’ πέν. Λεόν, 90’+2’ Τσιλιγγίρης – 44’ Μπλάνκο)

Κέρκυρα – Λαμία 3-2
(31’ πέν. Γκόμες, 45’+1’ Κόντος, 71’ Φάμπιο – 18’ Πίντο, 24’ Νατσιόπουλος)

Πανσερραϊκός – Ζάκυνθος

Σάββατο 28/11

Απόλλων Σμύρνης – Κισσαμικός (15:00)
Αναγέννηση Καρδίτσας – Αχαρναϊκός (15:00)
Παναχαϊκή – ΑΕΛ (19.00-ΟΤΕ ΤV)

Κυριακή 29/11

Τρίκαλα – Χανιά (15:00)
Εργοτέλης – Αγροτικός Αστέρας (15:00)
Παναιγιάλειος – Καλλιθέα (15:00)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube