Για την ψυχοπαθολογία ενός δράστη που επιτίθεται με οξύ και το πώς το θύμα θα το διαχειριστεί μίλησε η ψυχολόγος κα Κανδαράκη στον ΣΚΑΪ, ενώ οι έρευνες βρίσκονται ακόμη στο «σκοτάδι».

Όπως εξήγησε για το θύτη δεν υπάρχει υγιής ψυχικά σκελετός και δείχνει στοιχεία ψυχοπαθολογίας. Βασικό κίνητρο μια τέτοιας πράξης είναι η εκδίκηση και το συναίσθημα της απόγνωσης.

Το άτομο που προβαίνει σε μια τέτοια πράξη μπορεί να έχει μια λογική και προσοχή στην οργάνωση και την υλοποίηση του εγκλήματος όπως και στις περιπτώσεις αυτοκτονίας, όμως δεν υπάρχει λογική σκέψη στο μυαλό του, λειτουργεί με βάση το ένστικτο, είπε η κα Κανδαράκη.

Το ένστικτο οδηγεί σε αυτή την κατάσταση και θολώνει το μυαλό. Ο θύτης δεν βρίσκεται σε υγιή ψυχική κατάσταση.

Όσον αφορά το θύμα, η ψυχολόγος, είπε πως η δυσκολία είναι να διαχειριστεί ένα τραυματικό γεγονός, το μετατραυματικό στρες και να προσαρμοστεί με τη νέα του εικόνα. Θα έχει βαθιά σημάδια στην ψυχή και φόβο, καθώς υπάρχει και το αιφνίδιο. Αλλάζει όλη της η ζωή.

Όπως τόνισε, οι άνθρωποι που έχουν υποστεί βία θέλουν προσοχή στην προσέγγιση και χρειάζονται ειδικούς ανθρώπους που να μπορούν να βοηθήσουν με το τραύμα.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, ωστόσο δεν έχει προκύψει κάτι μέχρι στιγμής. Εξετάζεται τόσο το υλικό από κάμερες της περιοχής όσο και από το κινητό της 34χρονης.

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν όσοι προσέγγισαν το κτήριο στην οδό Θησέως τις ώρες πριν την επίθεση και εξετάζεται εαν υπήρχε συνεργός.

Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και η αστυνομία δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο. 

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καλλιθέα: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία μετά τον έλεγχο για εκρηκτικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο

Ύποπτο αντικείμενο στην Καλλιθέα: Στο σημείο κλιμάκιο ΤΕΕΜ

Θεσσαλονίκη: Πτώση 6χρονης σε εμπορικό κέντρο – «Πιάστηκε το μπουφάν στις κυλιόμενες»

Αδελφοκτονία συγκλονίζει τη Μάνη: Τον πυροβόλησε σε χωράφι την ώρα που μάζευαν ελιές για προσωπικές διαφορές!

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή - Πόσα θα διαρκέσουν τα φαινόμενα

Η «Gen Z» στους δρόμους της Γερμανίας με αίτημα «να ακουστεί» από την πολιτική

Ο πρόεδρος της Πολωνίας συγκαλεί τα κόμματα για να βρουν μια διέξοδο στην πολιτική κρίση

Υπόθεση «Χωριάτικο»: Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τη δράση του κυκλώματος – Τα «δωράκια» και η «κόκα»

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τις έρευνες για το καλώδιο

Μαραθώνιες συνομιλίες υπό το Κατάρ για μια συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές