Χάρη σε ένα επιθετικό ξέσπασμα μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου οκταλέπτου, ο Ολυμπιακός «έκανε την δουλειά του» νικώντας την Σπαντάου με 13-8 στον Πειραιά για την 5η αγωνιστική του LEN Champions League.

Με αυτή την νίκη οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 5 στα 5 στην φετινή διοργάνωση, αποτέλεσμα που τους διατηρεί στην κορυφή του Α’ ομίλου με 15 βαθμούς, την ώρα που οι Γερμανοί παραμένουν χωρίς τρίποντο.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν με το πόδι «πατημένο στο γκάζι» και να προηγούνται με 0-2 πριν το πρώτο δίλεπτο με τα γκολ των Ντέντοβιτς και Τζουενγκλίνγκ. Ευτυχώς για τον Θόδωρα Βλάχο, οι παίκτες του αντέδρασαν παρά το αρχικό σοκ και με ένα μικρό σερί 4 τερμάτων των Γενηδουνιά, Αργυρόπουλου και Τζόκοβιτς δις, πέρασαν μπροστά (4-2).

Οι Γερμανοί «πήραν» και πάλι μπροστά, με τους Τσουκ και Νέγκρεαν(2) να ισοφαρίζουν σε 5-5, αφού ο Μίτροβις νωρίτερα είχε σκοράρει με πέναλτι για τον Ολυμπιακό.

Ένα επιθετικό κρεσέντο από τους Τζόκοβιτς, Γούνα(2), Αργυρόπουλο και Μίτροβιτς, έδωσε προβάδισμα ασφαλείας στους πειραιώτες με 10-5 το οποίο όσο και αν προσπάθησε το σύνολο του Πέταρ Κοβάσεβιτς, δεν μπόρεσε να ανατραπεί, με το τελικό σκορ 13-8 να αντικατοπτρίζει απόλυτα το ματς.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-3, 2-1, 3-2.

Ολυμπιακός (Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Γιόκοβιτς 3, Μπουλιούμπασιτς 1, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης, Γούνας 2, Αργυρόπουλος 3, Μίτροβιτς 2, Ζιβογίνοβιτς.

Σπαντάου (Κοβάσεβιτς): Μπάκσα, Κχόλοντ, Γκιελέν 2, Τσουκ 1, Νεγκρεάν 2, Γιουένγκλιν, Στρελέζκιτς, Ντέντοβιτς 3, Οστμάν, Τσίρου, Ρέστοβιτς, Τομ.

Επιμέλεια: Χρήστος Κατριμουστάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube