Την απόφαση του Πρωτοδικείου που απέρριψε το αίτημα του Ανδρέα Μαλάτου για τον διορισμό άλλης προσωρινής διοίκησης σχολίασε επισήμως η ΕΠΟ.

Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Εξομάλυνσης αναφέρει ότι η Δικαιοσύνη απέκρουσε μια απόπειρα να ματαιωθεί η εξυγίανση που επιχειρείται από τη FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παράλληλα σημειώνεται ότι η νυν διοίκηση θα προχωρήσει το έργο της με διαφάνεια και στόχο να αποκατασταθεί το πλαίσιο λειτουργίας της ομοσπονδίας και η ακεραιότητα θεσμών και προσώπων πριν προκηρυχθούν εκλογές.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη απέκρουσε σήμερα μία απροσχημάτιστη απόπειρα να ματαιωθεί η εξυγιαντική προσπάθεια της FIFA και επιβεβαιώνει ήδη τη νομιμότητα του διορισμού και των πράξεων της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία ορίστηκε από την FIFA, με συγκεκριμένη αποστολή και αντικείμενο.

Η ΠΔΕ λειτουργεί μέσα σε πλαίσιο απόλυτης νομιμότητας, εντός των καταστατικών επιταγών της ΕΠΟ και της FIFA και θα προχωρήσει το έργο της με προσήλωση στις αρχές της διεθνούς ομοσπονδίας: Διαφάνεια, χρηστή διοίκηση και απόλυτο σεβασμό στο κορυφαίο άθλημα του πλανήτη.

Κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της νομιμότητας και του έργου της θα αντιμετωπίζεται πάντα με την ίδια αποφασιστικότητα και με την απόλυτη στήριξη όλου του υγιούς ποδοσφαιρικού κόσμου της χώρας.

Καλό είναι να αρχίσουν να συνειδητοποιούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο άθλημα, ότι η ΠΔΕ έχει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να εκπληρώσει την εντολή της εντός του πλαισίου διορισμού της, με στόχο το ελληνικό ποδόσφαιρο να επανέλθει σε απόλυτη διαφάνεια, σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας και ακεραιότητα θεσμών και προσώπων, πριν την προκήρυξη δημοκρατικών εκλογών».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι γκολάρες Παπακανέλλου-Μπακούλα από άλλη λήψη και η στέψη: Η παρακάμερα του Ολυμπιακός-Μίλαν

Απίστευτο περιστατικό σε αγώνα τοπικού στην Πάτρα: Ποδοσφαιριστής γρονθοκόπησε διαιτητή και τον έστειλε στο νοσοκομείο!

Με φόρα από την κορυφή της Ευρώπης, η Κ19 του Ολυμπιακού θριάμβευσε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

«Όλες απαντάμε αν αγγίξεις μία»: Το συγκλονιστικό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών στα γήπεδα της Α' Εθνικής

ΕΠΟ: Στις 28/6 η ΓΣ με θέμα τις εκλογές για τον νέο πρόεδρο

Συλαϊδόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM: «Θέλουμε να χτίσουμε δυναστεία - Από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία της Ελλάδας»

Εξώδικο 24 πρώην ποδοσφαιριστών στην ΕΠΟ: «Να μην αδειοδοτηθούν ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ, και άλλες 7 ΠΑΕ»

Ανακοίνωση του Αστέρα στο ημίχρονο του αγώνα με ΑΕΚ: «Ακόμη ένα ανύπαρκτο πέναλτι»

Εθνική: Η νέα διοίκηση αποφασίζει για προπονητή, με Παπαδόπουλο στον πάγκο κόντρα στη Γερμανία

Τριανταφυλλόπουλος: «Θλιβερό να διαδραματίζονται τέτοιες καταστάσεις ενώ χθες η Κ19 του Ολυμπιακού πήρε το Youth League»