Για «εποικοδομητικό κλίμα» στην Άγκυρα όσον αφορά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης κάνει λόγο το υπουργείο Άμυνας την ώρα που η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, ο 2ος γύρος των συναντήσεων για τα ΜΟΕ μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής αντιπροσωπείας «ολοκληρώθηκε την Πέμπτη σε εποικοδομητικό κλίμα στην Άγκυρα».

Οι συζητήσεις εστιάστηκαν στις δραστηριότητες στο πλαίσιο ΜΟΕ σε τεχνικό επίπεδο, για την πρόληψη και αποφυγή αδικαιολόγητων εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

Οι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας έγιναν δεκτοί, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Υπενθυμίζεται ότι ο μέχρι πρότινος επικεφαλής των συνομιλιών για τα ΜΟΕ με Τουρκία, Αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Ζαχαριάδης παραιτήθηκε, καθώς αντιδρούσε στο ενδεχόμενο συνέχισης των συνομιλιών εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Πηγή: www.skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επιδοτήσεις επιχειρήσεων έως 80% – Ποια προγράμματα λήγουν τον Νοέμβριο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα από σήμερα λόγω του Αυθεντικού Μαραθώνιου

Στην ανακρίτρια οι 11 συλληφθέντες για το κύκλωμα στην Πολεοδομία Κατερίνης -Πάνω από 135.000 ευρώ το όφελός τους

Έρχονται φορο-ανατροπές: Ποιες παρεμβάσεις προβλέπει το νέο ν/σ του ΥΠΕΘΟΟ

Δώρο του ΥΠΕΘΟ στους ιδιοκτήτες ακινήτων - Δυνατότητα να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στο Ε9 χωρίς πρόστιμα

Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Σε 5 έως 15 μέρες η NAVTEX – Η επανεκκίνηση των ερευνών και η «φαρέτρα» των κυρώσεων

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 5 Νοεμβρίου

Καιρός: Βουτιά της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά

Σοκ στη Γερμανία: Νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο ο Υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας Χούμπερτ Αϊβάνγκερ

Επίθεση των Χούθι σκότωσε τέσσερα άτομα της ίδιας οικογένειας στην Ταΐζ της Υεμένης