«Δε θα δεχόμουν το Νόμπελ Ειρήνης… Αυτός ο θεσμός κάηκε» δήλωσε την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως ανακοίνωσε, η Τουρκία δε θα συμμετάσχει στην τελετή εξαιτίας της απονομής του βραβείου στον αυστριακό λογοτέχνη Πέτερ Χάντκε, με το αιτιολογικό ότι τάχθηκε υπέρ του Μιλόσεβιτς στον πόλεμο της Βοσνίας. 

«Το Νόμπελ κάηκε. Ουσιαστικά αυτοαναιρέθηκε… Έχει τη θέση ενός εντελώς πολιτικού και ιδεολογικού θεσμού. Δεν έχει αξία για εμένα» ανέφερε εμφατικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.  

«Ως Τουρκία, πληροφορήσαμε όλες τις φίλες χώρες που έχουν φωνή ότι σίγουρα δεν θα συμμετάσχουμε στην τελετή και τους ζητήσαμε επίσης να μη συμμετάσχουν. Γιατί; Βραβεύοντας έναν τέτοιο δολοφόνο ουσιαστικά παίρνεις το μέρος της πλευράς της καταπίεσης. H συναίνεση στη σκληρότητα είναι επίσης σκληρότητα». υποστήριξε. 

«Η απονομή του βραβείου Νόμπελ στον Πέτερ Χάντκε θα ενθαρρύνει μόνο τους "εχθρούς του Ισλάμ και της ανθρωπότητας» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος. «Είναι ντροπή κα όνειδος να απονέμεται (το Νόμπελ) σε ένα πρόσωπο που υπερασπίζεται και επαινεί έναν δολοφόνο που έχυσε το αίμα δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων» υποστήριξε.  

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επιζών στη δίκη των Τεμπών: «Την ώρα που εκσφενδονίζομαι μαυρίζουν όλα»

Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζομένους – Πού σταματούν υποχρεωτικά οι υπαίθριες εργασίες

Κακοκαιρία Agneta: Πλημμύρες σε Ρόδο, Σάμο, Κάλυμνο και Βόλο – Παρασύρθηκαν οχήματα, μηνύματα του 112

Τέλη κυκλοφορίας 2027: Πώς θα εκτυπώσετε τα ειδοποιητήρια και πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής

Κακοκαιρία AGNETA: Αναβαθμίστηκε σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Ολλανδία: Προσφέρει αμοιβή 2 εκατ. ευρώ για τη σύλληψη φυγόδικου βαρόνου της κοκαΐνης

Σητεία: Τρεις συλλήψεις μετά την κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους

Έκρηξη στην Πλάκα: «Ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν φταίω εγώ για την έκρηξη»

Τέσσερα κακουργήματα για την υπόθεση της ΜΚΟ - Κρατούνται οι έξι συλληφθέντες

Έφοδος των «Αδιάφθορων» στην Πολεοδομία Κατερίνης - 5 συλλήψεις