Απαντήσεις σε όσους λένε ότι υποχώρησε στο θέμα των 10 πρέσβεων επιχείρησε να δώσει χθες Τετάρτη ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ λίγο πολύ υποστήριξε ότι αγνοεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον Οσμάν Καβαλά. Δήλωσε δε ανυποχώρητος, καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν του το επιτρέπει η... ανατροφή του!

«Πώς λένε πως υποχώρησα εγώ; Εγώ είμαι σε επίθεση. Στο δικό μου βιβλίο δεν υπάρχει η λέξη της υποχώρησης! Εγώ δεν περιμένω κάτι (από το Συμβούλιο της Ευρώπης). Το Συμβούλιο ας κάνει αυτό που ξέρει. Θα δούμε τι θα κάνουν. Θα ακούσουμε και το ΕΔΑΔ, και αφού ακούσουμε εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει. Εγώ ως πρόεδρος της Τουρκίας δεν κοιτάζω τι λέει ο ένας ή ο άλλος. Αυτός είναι ο τρόπος ανατροφής μου, κι αυτή την ηθική έχω. Και μέχρι να πεθάνω θα ακόλουθης αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης. 

Στο μεταξύ, όπως γίνεται γνωστό και από τον τουρκικό Τύπο, η Άγκυρα προαναγγέλλει αυξημένη παρουσία τουρκικών ερευνητικών σκαφών και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, και σε περιοχές της λεγόμενης «τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου». Παράλληλος στόχος της η δημιουργία άλλων δύο πυρηνικών σταθμών πέραν του Άκουγιου. 
 
Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για να εντοπιστούν οι δράστες - Τι γνωρίζει η αντιτρομοκρατική

Τραγωδία στη Μεσσηνία: 6χρονος πνίγηκε σε πισίνα στη Γιάλοβα

Ένοχος και στο Εφετείο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο προσφυγόπουλου από πτώση πόρτας

Δίκη Λυγγερίδη: «Δεν ήμουν αρμόδιος να κινητοποιήσω τη διμοιρία» κατέθεσε ο τότε Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά

Ο βαρύς απολογισμός του πολέμου στην Ουκρανία: Περισσότερα από 2 εκατομμύρια τα θύματα

Συνελήφθη 59χρονος για παράνομη απόρριψη μπαζών στη Χαλκιδική - Δημιούργησε δύο άτυπες χωματερές

Ηράκλειο: Σύλληψη 58χρονου - Πήγε να πνίξει με μαξιλάρι 8χρονο επειδή τον ενόχλησαν οι φωνές του

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 30χρονο στη Ρόδο

Στην Αθήνα 6χρονος που ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο στο Ρέθυμνο - Μάχη για να σωθεί το πόδι του

Φωτιά σε διαμέρισμα μετά από έκρηξη κλιματιστικού στον Πύργο – Στο νοσοκομείο μητέρα και παιδί