Για συνταγματικές αλλαγές που ενισχύουν τη δημοκρατία στην Τουρκία και σε καμία περίπτωση δεν τον καθιστούν δικτάτορα, όπως τον κατηγορούν -κυρίως- οι Ευρωπαίοι και οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης, έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, λίγες ώρες μετά την οριακή -έστω- νίκη του στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Είμαι θνητός, πραγματικά. Μπορώ να πεθάνω ανά πάσα στιγμή», τόνισε ο Τούρκος ηγέτης, οι εξουσίες του οποίου βγήκαν ενισχυμένες, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνήθηκε, λέγοντας πως δεν τον καθιστούν δικτάτορα. «Το σύστημα άλλαξε και αποτελεί μία ιστορική μεταμόρφωση της δημοκρατίας στην Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά. «Όπου υπάρχει δικτατορία, δεν υπάρχει προεδρικό σύστημα», πρόσθεσε.

Με αφορμή τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «εδώ έχουμε δημοκρατία. Η δημοκρατία παίρνει τη δύναμή της από τον λαό. Ήταν αυτό που λέμε "εθνική βούληση"».

Ο Ερντογάν κατάφερε να κερδίσει με ποσοστό 51,4% το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, μέσω της οποίας ενισχύεται η εξουσία του προέδρου και αλλάζει τα δεδομένα. Σε μήνυμά του μέσω των social media, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «δεν έχει σημασία αν νικήσαμε με 5-0 ή 1-0, αλλά ότι νικήσαμε», αφήνοντας αιχμές εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου και της δημοσιογραφίας, πέθανε ο Σταύρος Πετρακόπουλος

Κραν Μοντανά: «Η αστυνομία δεν με άφηνε να περάσω», δήλωσε ο αδερφός της 15χρονης Ελληνίδας

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας